Goran Sladojević - Želimo veću ulogu u ligi

Slobodan Dakić
Goran Sladojević - Želimo veću ulogu u ligi

Mrkonjić Grad - Trener Košarkaškog kluba Mladost iz Mrkonjić Grada Goran Sladojević želi da njegov tim sljedećih godina igra značajnu ulogu u prvenstvu BiH.

- Želim da u idućoj sezoni Mladost igra značaju ulogu u Ligi BiH i da načinimo još jedan kvalitetan iskorak, te da se što više približimo Igokei i Širokom. Započeli smo ozbiljan posao i projekat na stvaranju respektabilne ekipe, koja može da se nosi sa najboljim timovima u BiH i okruženju. U klubu imamo znanje, viziju i potencijal da u sljedećim sezonama igramo značaju ulogu u prvenstvu BiH - rekao je Sladojević.

On je dodao da su se u klubu okrenuli mladim snagama.

- Opredijelili smo se da šansu damo našim mladim košarkašima iz okruženja, što se pokazalo kao ispravan put. U prošloj sezoni "lansirali" smo plejmejkera Draška Kneževića, a još se nameću Miloš Vidović i Đorđe Aleksić, Stojan Radanović i Milan Anđelić kao i Maksim Radanović i Milan Kežić - rekao je Sladojević i dodao da ni "stariji" igrači, kao što su Igor Bjelić, Petar Ivanić, Goran Stojkanović i Ranko Velimirović nisu precrtani za iduću sezonu.

Strateg Mrkonjićana ponosan je na ostvarene rezultate kluba u prošloj sezoni.

- Za razvoj košarke u Republici Srpskoj velika je stvar uspjeh Igokee, koja je osvojila šampionsku titulu i prvo mjesto u ligaškom dijelu ABA lige. Ništa manji nije ni uspjeh mojih košarkaša, koji su bili prvi poslije ligaškog dijela Lige 12 BiH, kada smo pokazali da smo poslije Igokee najbolja košarkaška ekipa u Srpskoj - dodao je Sladojević.

Košarkaški centar

Sladojević je naglasio da je Mrkonjić Grad postao istinski košarkaši centar i da je košarka hit u gradu podno Lisine.

- U klubu je svakim danom sve više djece koja dolaze da treniraju košarku. Sa njima radi trener Radan Gavrić, koji će i tokom ljeta raditi sa mlađim kategorijama - istakao je Sladojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana