Golman RK Maglaj Đorđe Bosić briljirao u Osječanima: Partija karijere

Darko Dragičević
Golman RK Maglaj Đorđe Bosić briljirao u Osječanima: Partija karijere

MAGLAJ - Treće kolo rukometnog prvenstva BiH obilježio je golman Maglaja Đorđe Bosić. Čuvar mreže je protiv svog bivšeg kluba Sloge zabilježio sjajnih 27 odbrana, od toga je zaustavio tri sedmerca i najzaslužniji je za trijumf na gostovanju 26:23.

Bosić je bio inicijator velikog preokreta. Naime, njegov tim je imao u Osječanima pet golova minusa na startu drugog dijela (12:17), kada je uslijedila serija odbrana koja je donijela preokret.

Bosić ističe da mu je ovo najbolja partija u karijeri te da nije imao dodatni motiv za duel sa bivšim timom.

- Ovo mi je lični rekord po broju odbrana na jednoj utakmici. Prezadovoljan sam svakako, a najvažnije je da smo uspjeli da osvojimo nove bodove i pobijedimo Slogu. Pokazali smo karakter, jer smo se vratili iz rezultatskog minusa. Dodatni motiv nije postojao. U svaku utakmicu ulazim maksimalno motivisan, koncentrisan i spreman da bi pomogao ekipi da ostvari što bolji rezultat. Zajedničkim snagama uvijek neko iskoči u prvi plan, a to sam u ovom meču bio ja - istakao je Bosić.

Njegov tim je ostvario dvije pobjede. Malo je nedostajalo da iznenade i šampiona Izviđač pa su već pokazali da imaju tim za sami vrh. Ipak u Maglaju se ne opterećuju time.

- Ambicije za ovu sezonu su da u svakom meču damo maksimum, a rezultat će doći sam po sebi. Želimo da igramo identično, kako na domaćem tako i na gostujućem terenu te da budemo tvrd orah svim rivalima. Borimo se do zadnje sekunde, kao u Ljubuškom, gdje nam je falilo malo sportske sreće i znanja da se vratimo u Maglaj sa pobjedom, ali eto vratilo se u Doboju. Idemo jako u svaku utakmicu pa ćemo vidjeti dokle će nas taj pristup dovesti - rekao je mladi golman.

Dobra forma sigurno je preporuka i za selektora rukometne reprezentacije Bih Irfana Smajlagića.

- U odličnoj sam formi, naravno da bih volio da budem pozvan u reprezentaciju. Moje je da nastavim sa kvalitetnim radom, da branim što bolje i da skrenem pažnju na svoje partije, a o pozivu odlučuje selektor - rekao je Bosić.

Poraz Borca

Rezultati 3. kolo: Leotar - Krivaja 28:22, Gračanica - Borac m:tel 32:27, Čapljina - Čelik 49:35, Sloga - Maglaj 23:26, Sloboda - Konjuh 27:27. Odgođeni mečevi: Izviđač - Hercegovina, Goražde - Vogošća. Plasman: Gračanica 6, Leotar 4, Maglaj 4, Sloga 4, Vogošća 3, Izviđač 3, Konjuh 3, Borac 2, Čapljina 2, Hercegovina 2, Krivaja 2, Sloboda 1, Goražde 0, Čelik 0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana