Golman Bajerna Aleksander Nibel nasmijao saigrače: “Audijeva” zvijer zamijenila mamin autić

Dejan Marić
Golman Bajerna Aleksander Nibel nasmijao saigrače: “Audijeva” zvijer zamijenila mamin autić

MINHEN - Novi golman Bajerna Aleksander Nibel na prvo okupljanje njemačkih šampiona dovezao se u skromnom “folksvagen polu”, dok je “Zebener štrase” napustio u moćnom “audi RS6 Avantu”.

Nibel, koji je ovog ljeta stigao iz Šalkea, očekivano je bio u žiži, a saigrači nisu propustili priliku i da ga isprozivaju. Jer, uistinu je neobično da momak, koji prema slovu ugovora sa Bavarcima godišnje zarađuje 5,5 miliona evra, na testiranje na virus korona dođe u vozilu koje je novo koštalo približno 11.000 evra.

Primjera radi, zvijezde Bavaraca su stizale u “mašinama” vrijednim po nekoliko stotina hiljada evra. I, nisu propustile priliku da “pecnu” Aleksa porukom da je najbolje da “polo” vrati svojoj mami. Da stvar po Nibela bude još gora, na automobilu je imao i pogrešne registarske tablice iz Gelzenkirhena.

Ono što nije poznato je da li je Aleks možda i imao dogovor sa čelnicima kluba da na okupljanje dođe u starom automobilu, a da potom zaduži novi. Njemački auto-gigant “audi” je jedan od sponzora Bajerna i svi fudbaleri prilikom potpisa ugovora dobiju jedan model.

Nibel je sjajno prošao, zadužio je “RS6 Avant” koji košta 116.000 evra. Riječ je o pravoj zvjerci koja u osnovnoj verziji ima 600 konjskih snaga, tvin-turbo V8 motor zapremine četiri litra, pogon na sva četiri točka...

Inače, mladi čuvar mreže je projektovan kao budućnost bavarskog giganta. Bajern ga je, već po navici, “uzeo” za nula evra. Za minutažu će se boriti sa legendarnim Manuelom Nojerom i Svenom Ulrajhom, a prema navodima njemačkih medija, u ugovoru ima klauzulu po kojoj godišnje mora da odigra najmanje 15 utakmica.

Od bicikla do bentlija

 Testiranje njemačkih šampiona na virus korona nije bio zvaničan klupski događaj, pa su igrači imali slobodu da dođu i u privatnim automobilima. Tu opciju, pak, nije iskoristio Leon Gorecka, koji se u “Zebener štraseu” pojavio na biciklu. S druge strane, Robert Levandovski dovezao se u “bentli kontinental GT kabrioletu” vrijednom 250.000 evra. Kada je riječ o zvaničnim događajima, svi fudbaleri moraju da voze modele klupskog sponzora “audija”, što su na svom džepu osjetili Žerom Boateng, Niklas Zile i Kingsli Koman.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana