“Glasinac” odustao od Prve lige Republike Srpske

Srna
“Glasinac” odustao od Prve lige Republike Srpske

SOKOLAC - Sokolački prvoligaš Rukometni klub “Glasinac” odlučio je da napusti ovaj rang takmičenja zbog nedostatka sredstava koja bi pratila njihov rad, rekao je trener ovog tima Jovan Borovčanin.

- Na terenu smo se svojom igrom izborili za 10. mjesto u Prvoj rukometnoj ligi Republike Srpske, ali odustajemo od takmičenja u narednoj sezoni zbog finansijske situacije - naveo je Borovčanin.

On je izrazio žaljenje što niko u lokalnoj i široj zajednici nije prepoznao taj njihov uspjeh, iako su “momci igrali srcem bez i jedne KM stipendije”.

Borovčanin je potvrdio da su iz ovog kluba poslali zahtjev Rukometnom savezu Srpske za istupanje iz Prve lige, što je i prihvaćeno.

U nastavku sezone igraće, kaže, u Drugoj ligi Republike Srpske za rukometaše u grupi – istok.

On je podsjetio da Druga liga Srpske počinje 23. septembra i da će “Glasinac” nastaviti igrati tu zbog manjih troškova, te da će pokušati opstati da se klub ne bi ugasio.

Borovčanin, koji je zaposlen u sokolačkom Sportsko-rekreativnom centru, a radi i kao trener Rukometnog kluba “Glasinac”, napomenuo je da zaposleni u ovoj lokalnoj ustanovi mjesecima nisu dobili plate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana