“Glas” saznaje: Slobodan Kovač novi-stari selektor “orlova”

Dejan Kondić
“Glas” saznaje: Slobodan Kovač novi-stari selektor “orlova”

BEOGRAD - Slobodan Kovač vraća se na klupu odbojkaške reprezentacije Srbije, saznaje “Glas Srpske”.

Popularni Boba trenutno je bez ikakvog angažmana, pošto je prošle sezone završio šampionsku misiju u Halkbanci, tako da nije postojala nikakva prepreka da se odlični stručnjak vrati na klupu Srbije.

Imao je i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, rodom iz Velikog Gradišta, priliku da bude selektor. Tokom dvogodišnjeg mandata, kada je zamijenio Nikolu Grbića na klupi nacionalnog tima, uspio je da osvoji zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2019. godine.

Iako je svemu prethodilo samo desetak dana priprema, praktično je napravio senzaciju. Na taj način je ujedno i zabilježen posljednji uspjeh reprezentacije Srbije na velikim takmičenjima. Propustio je, Boba sa svojim izabranicima, potom priliku da se plasira na Olimpijske igre u Tokiju, a nakon završetka Lige nacija i Evropskog prvenstva uslijedio je i rastanak 2021. godine.

Kovač će momke povesti u novi olimpijski ciklus, u kojem je krajnji cilj “orlova” plasman na Igre u Los Anđeles 2028. godine Odbojkaši Srbije sa novim selektorom u novi ciklus kreću narednog ljeta. Jedno od takmičenja na kojem će nastupati, pored Lige nacija, jeste i Svjetsko prvenstvo na Filipinima koje će se održati od 12. do 28. septembra 2025. “Orlovi” su smješteni u H grupu sa selekcijama Brazila, Češke i Kine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana