Gačanke dočekuju BL Volej bez Katarine Popović

Miloš Vasiljević
Foto: GS

GACKO - Odbojkašice Gacka biće domaćin BL Voleju u prvom meču polufinala Premijer lige BiH u subotu od 18.30 časova.

Ovo je susret timovi koji i najčešće igraju polufinalne susrete posljednjih pet godina, a domaće igračice koje sa klupe predvodi Saša Slijepčević biće desetkovane neigranjem jedne od ključnih igračica Katarine Popović. Ipak i pored toga, Gačanke na domaćem terenu žele da ostvare pobjedu. Sve to za "Glas Srpske" potvrdila je i kapiten tima iz Hercegovine Helena Popović.

- Domaći teren, ma ko da je protivnik idemo na pobjedu, iako smo u ovom meču oslabljeni.  Dobra sezona je iza nas, a to treba  da potvrdimo i u ovim mečevima protiv BL Voleja. Znamo ih odlično, daćemo sve od sebe da ostvarimo pobjedu i budemo korak bliže finalu -  kazala je Popovićeva.

Put Gacka ni ekipa iz Banjaluke ne ide sa bijelom zastavom, Sonja Vujnić očekuje neizvjesnu utakmicu u prvom meču.

- Ekipa Gacka, protivnik je koga dobro poznajemo, igraju odlično cijelu sezonu i u ovom duelu su favoriti, a imaju i prednost domaćeg terena. Svaka naša utakmica je zanimljiva i nezvjesna  do kraja, nadam se da će biti i ova. Što se nas tiče, spremali smo se i idemo u Gacko da pobijedimo – kazala je Vujnićeva.

U oba susreta u regularnom dijelu šampionata slavile su Gačanke, pa je i to jedan od razloga zašto su na poziciji dva i imaju prednost domaćeg terena, dok su  Banjalučanke završile na trećem mjestu. U drugom polufinalnom okršaju Bimal Jedinstvo domaćin je ekipi Goražda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana