"Fudbalom do hljeba" pomoć stiže najugroženijim

Miloš Vasiljević
"Fudbalom do hljeba" pomoć stiže najugroženijim

BANjALUKA - U SD ''Borik" u danima vikenda igra se 7. međunarodni humanitarni turnir "Fudbalom do hljeba" koji organiziraju "Mozaik prijateljstva" a okupio je zaljubljenike u "petoparac" iz Banjaluke i okolnih gradova.

Prava je ovo prilika da se humanost i solidarnost pokaže igraju fudbal, te tako pomogne one koji se nalaze u u teškoj materijalnoj situaciji.
Priča ovo za "Glas Srpske" predsjednik "Mozaik prijateljstva" Miroslav Subašić dodavši da je juče bio kvalitetan fudbala, te da se jutros igra od osam sati.
 - Ovo je naša tradicija, a fudbal i humanost idu jedno uz drugo. Danas u pet dijelimo pakete, tada će biti puno ljudi. Večeras u pola devet je veliko finale, a kotizacija po ekipi je bila 100 maraka. Još jednom se potvrdilo kao pun pogodak, a rezultat je u drugom planu - rekao je Subašić naglasivši da je ovo turnir zajedništva i pomoći.
Učešće su uzele 32 ekipe, tako da su formirane grupe od po četiri ekipe.
- Imali smo jutros ekipe koje su igrale u osam pola devet, nije im bio problem slobodnu nedjelju iskoristiti na ovaj način. Svi dolaze i odlaze sa osmjehom, jer znaju da čine dobro djelo, a to je pomoć ugroženim - rekao je Subašić.
Organizatori su naglasili da je cilj da se solidarnost širi  kroz sport, jer je on zapravo i najbolji način za pravilno odrastanje djece, stvarajući pozitivne navike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana