Fudbaleri Rudar Prijedora vratili se s peharom iz Hrvatske: Opstanak se vidi iz Medulina

Darko Pašagić
Fudbaleri Rudar Prijedora vratili se s peharom iz Hrvatske: Opstanak se vidi iz Medulina

PRIJEDOR - Šef stručnog štaba Rudar Prijedora, Marko Tešić zadovoljan je urađenim na dvanaestodnevnim pripremama u Hrvatskoj i naglasio je da bi po do sada viđenom njegova ekipa bez problema trebalo da obezbijedi opstanak u premijerligaškom društvu.

“Rudari” su u Medulinu i okolini odigrali šest utakmica u kojima su zabilježili četiri pobjede i dva poraza, a kući su se vratili i s pobjedničkim peharom s tradicionalnog “Medulin kupa 2022”. Na ovoj smotri na kojoj je nastupilo šest ekipa Prijedorčani su u grupi savladali hrvatskog trećeligaša Karlovac 1919 i tuzlansku Slobodu, a u finalu su bili bolji od bijeljinskog Radnika golom Nikole Mandića u 38. minutu. U sva tri susreta slavili su identičnim rezultatom, 1:0.

- Generalno u sva tri ova meča bili smo bolji od rivala upravo za taj jedan gol, mada smo imali po još nekoliko prilika da slavimo ubjedljivije. Ponovo se pokazalo da nam realizacija nije najjača strana i na tome moramo poraditi u ovih dvadesetak dana do nastavka sezone. Sve u svemu lijepo je što smo se kući vratili s peharom, mada nam osvajanje turnira nije bilo u prvom planu već uigravanje ekipe - naglasio je Tešić.

U preostale tri utakmice savladan je Koper sa 2:0, a “rudari” su poraženi od Olimpije sa 0:2 i Domžala 0:7.

- I u tim utakmicama realizacija nije bila na nivou. U susretu s Domžalama doživjeli smo debakl, ali smo u tom meču igrali s mlađim fudbalerima i onima koji su bili na probi. Iz rezultata je jasno kako su se pokazali. Međutim, sve u svemu u dosadašnjem toku priprema radili smo veoma intenzivno i vidi se značajan pomak u odnosu na ekipu iz prvog dijela sezone. Raduje me što smo postali mnogo agresivniji nego jesenas - rekao je Tešić.

U ovom prelaznom roku prijedorskog premijerligaša napustili su golman Kenan Topolović, te Andrija Rajović i Stefan Gavranović, a jedino pojačanje jeste čuvar mreže Nikola Lakić, koji je došao na šestomjesečnu pozajmicu iz banjalučkog Borca.

- Cilj nam je da dovedemo još jednog ili dva fudbalera, ali to je veoma teško realizovati u zimskom prelaznom roku. Ipak, vjerujem da ćemo uspjeti i da ćemo u nastavku sezone uspjeti da obezbijedimo opstanak - dodao je Tešić.

Još dvije provjere

Do prvog proljećnog kola Premijer lige u kojem će 26. februara ugostiti jesenjeg šampiona Zrinjski, Rudar Prijedor će odigrati još dvije kontrolne utakmice.

- Igramo protiv Sloge u Doboju u subotu, 12. februara, a sedam dana kasnije u generalnoj provjeri protivnik će nam biti Sloboda iz Novog Grada. Ovaj susret odigraćemo na nekom od terena u Prijedoru - naglasio je Tešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana