Fudbaleri novogradske Slobode počeli pripreme: Krenula operacija “Premijer liga”

Darko Pašagić
Fudbaleri novogradske Slobode počeli pripreme: Krenula operacija “Premijer liga”

NOVI GRAD - Poslije zimske pauze sa radom su krenuli i fudbaleri Slobode koji u nastavak sezone ulaze sa samo jednim ciljem, da se domognu prvog mjesta i tako od narednog šampionata zaigraju u premijerligaškoj konkurenciji.

Tim sa stadiona “Mlakve” prvi dio prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpske završio je na drugoj poziciji sa četiri boda zaostatka za jesenjim šampionom Krupom, ali u redovima Novograđana smatraju da se taj minus može nadoknaditi u preostalih 17 kola.

- Svi u klubu imamo samo jedan cilj u nastavku prvenstva, a to je da se domognemo prvog mjesta, osvojimo titulu i od naredne sezone igramo u eliti BiH. Imamo maksimalnu podršku svih struktura ne samo u klubu već i opštini Novi Grad i smatram da je došao trenutak da se konačno domognemo prvog mjesta - naglasio je predsjednik Slobode Mladen Bosančić.

Slično razmišlja i nedavno imenovani šef stručnog štaba Zoran Bujić koji je na klupi naslijedio Darka Vojvodića. Stručnjak koji je u igračkoj karijeri osam godina nosio dres Novograđana vjeruje u uspješno proljeće.

- U ovom trenutku najvažnije nam je da kvalitetno odradimo pripreme i da, ako je moguće, izbjegnemo eventualne povrede. Vremenske prilike ne idu nam naruku, ali smo planirali da kompletne pripreme obavimo u Novom Gradu. Moraćemo da narednih dana pronađemo uslovniji teren za trening dok se situacija sa snijegom ne popravi - naglasio je Bujić.

Vjeruje da četiri boda prednosti koje ima Krupa mogu nadoknaditi u nastavku sezone.

- Naruku nam ide i činjenica što ih dočekujemo na “Mlakvama”, ali i što smo ih u prvom dijelu sezone pobijedili. Proljeće je uvijek zahtjevnije za igranje od jeseni, tako da moramo biti koncentrisani i na ostale rivale, koji su se u ovom zimskom roku dobro pojačali. I mi o tom pitanju ne sjedimo skrštenih ruku i u narednim danima biće novih igrača na “Mlakvama” - rekao je Bujić.

Planirano je da bude odigrano šest kontrolnih utakmica.

- Već sutra igramo protiv banjalučkog Borca, a za 4. februar dogovorena je utakmica sa Omarskom. Za 11. februar planiran je susret sa TOŠK-om, dok će četiri dana kasnije rival biti još jedan federalni prvoligaš, Jedinstvo iz Bihaća. Protiv trećeligaša FSA Prijedor igramo 18. februara, a još tražimo protivnika za 25. februar, kada je planirana generalna provjera - dodao je Bujić.

Start sa 20 igrača

Na prvom okupljanju fudbalera Slobode u novoj sezoni nedavno imenovanom šefu stručnog štaba Zoranu Bujiću javilo se 20 fudbalera. To su Stefan Todorović, Marin Samardžić, Mateja Dodig, Nemanja Vejnović, Huan Fontemaki, Mujo Smaić, Semir Tiro, Armando Bobaj, Lukas Santos, Garsija da Silva, Nikola Đurić, Đorđe Čulić, Edin Kesić, Danilo Marin, Adi Alić, Tarik Saletović, Predrag Vladić, Danilo Peković, Ajnar Ežba i Nenad Stanojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana