Fudbaleri Mančester sitija i Reala otvaraju polufinale Lige šampiona: Žezus nišani “kralja”

Dejan Marić
Fudbaleri Mančester sitija i Reala otvaraju polufinale Lige šampiona: Žezus nišani “kralja”

MANČESTER - Fudbaleri Mančester sitija i Reala večeras će započeti polufinalnu bitku Lige šampiona (21 čas) koja ne bi smjela da razočara.

I “građani” i “kraljevi” imaju rostere nakrcane znalcima, ambiciju da odu do kraja, vrhunske stratege Pepa Gvardiolu i Karla Anćelotija, te armiju vjernih navijača. Na papiru, spektakl je zagarantovan mada treba imati u vidu da je ulog veliki, da je ovo samo prvo “poluvrijeme” i da će doza opreza sigurno postojati.

Domaći će optimizam bazirati na činjenici da su u prethodnom eliminacionom dvomeču sa Madriđanima upisali oba trijumfa, a lagana subotnja pobjeda nad Votfordom (5:1) neće odmoći. Njen junak bio je Gabrijel Žezus, strijelac četiri pogotka koji je u posljednjoj bici sa “kraljem” upisao gol i asistenciju.

- Kada govorimo o velikanima poput Reala, jasno je da oni žele sve da se pitaju na terenu. Rival je već izbacio Pari Sen Žermen, Čelzi... Vidi se u tome veličina kluba, lakoća kojom protivnici igraju i iskustvo koje imaju u ovom takmičenju. Nervoza i trema postoje. Daćemo sve od sebe poštujući istoriju Reala i njegove igrače. Pa ipak, na putu do pobjede moramo da nametnemo naš ritam i igramo svoj fudbal - jasan je Žezus, čiji tim nikada nije podigao pehar.

Real je najtrofejniji tim planete. “Ušonju” je osvajao 13 puta, a ovo mu je rekordno, 31. polufinale elite. Sa takvim brojkama niko ne smije da mu prijeti. PSŽ i Čelzi su bili blizu da zaustave Karima Benzemu i društvo, a Rodrigo otkriva zašto u tome nisu uspjeli.

- Od igrača koji su već bili tu i naših navijača naučio sam jednu bitnu stvar, a to je da fudbaler Reala uvijek mora da se bori do kraja. Prošli smo izazovan put, izbacili jake protivnike i morali duboko da “kopamo” na putu do pobjeda. Neće biti lako ni protiv Sitija. Rivali žele da igraju sa kontrolom posjeda, a mi moramo da budemo na najvišem nivou ako želimo da ih zaustavimo - naglasio je Rodrigo.

U sutrašnjem polufinalu sastaju se Liverpul i Viljareal (21).

Alaba igra

Gostujući strateg Karlo Anćeloti suočio se sa velikim problemom pošto se izuzetno važan defanzivni igrač David Alaba povrijedio u okršaju protiv Osasune. Njegov nastup bio je pod velikim znakom pitanja, međutim, čini se da će Austrijanac biti spreman za boj.

- Optimista sam po pitanju Davidovog nastupa. Dobio je udarac u prošlom susretu, zamijenio sam ga iz mjera predostrožnosti - otkrio je Anćeloti kojem glavobolju zadaju povrede Kazemira i Ferlana Mendija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana