Fudbaleri Laktaša započeli pripreme: Hvataju zalet za bitke na tri fronta

Darko Pašagić
Fudbaleri Laktaša započeli pripreme: Hvataju zalet za bitke na tri fronta

LAKTAŠI - Pod dirigentskom palicom Miljana Bajića fudbaleri Laktaša započeli su pripreme za drugi dio sezone, sa ciljem da se ponove rezultati iz 2022. godine koja je jedna od najuspješnijih godina u istoriji kluba.

U njoj su Laktašani superiorno osvojili prvo mjesto u Drugoj ligi Srpske, grupa zapad, a onda su priredili veliko iznenađenje u prvoligaškom karavanu i jesen završili na trećem mjestu iza dva najveća favorita Krupe i novogradske Slobode. Uz dobre rezultate u prvenstvu bili su odlični u Kupu BiH, gdje su se plasirali u osminu finala i u Kup Republike Srpske, gdje su u polufinalu.

- Naša želja je bila da prvi dio prvenstva budemo u gornjem dijelu tabele, ali smo premašili očekivanja. Biće teško odbraniti treću poziciju, jer i drugi klubovi imaju ambicije, a dovode i pojačanja. Međutim, vjerujem da ćemo bez problema biti bar među pet najboljih ekipa. Želja nam je da pokušamo prvi put u istoriji osvojiti pehar namijenjen pobjedniku kupa “Dr Milan Jelić”, gdje smo se već plasirali u polufinale. Uz sve to igraćemo i u osmini finala Kupa BiH, gdje 18. februara gostujemo kod aktuelnog šampiona Zrinjskog, a ovaj meč odigraće se u Čitluku. U ovom takmičenju ne gajimo neke velike ambicije, ali je sigurno da je utakmica s Mostarcima nagrada našim fudbalerima za sve postignuto tokom jesenjeg dijela sezone. Nadamo se da ćemo i na proljeće nastaviti s dobrim igrama i rezultatima - istakao je Bajić.

Redove Laktaša ove zime pojačali su Vanja Knežević, Srđan Janjetović i Edvin Cimirotić.

- Očekujemo još novajlija u narednim danima i biće to uglavnom mlađi fudbaleri i to oni zaštićenog godišta. U odnosu na jesen ostali smo bez pet igrača. Otišli su Aleksa Radetić, Đorđe Vuković, Sergej Dojčinović, Dejan Bosančić i Milan Savanović - izjavio je Bajić.

Kompletne pripreme obaviće se u Laktašima i okolini.

- Planirali smo da treniramo i na našem i okolnim stadionima i nadam se da će nam vremenski uslovi ići naruku. Kada ne bude bilo moguće da treniramo na otvorenom radićemo u balonu “Kej” i u teretani sportske dvorane u Laktašima. Već smo praktično dogovorili i sve kontrolne utakmice. Prvu ćemo odigrati već 29. januara protiv FSA Prijedora, a onda ćemo od 3. do 5. februara boraviti u Beogradu. Dogovorili smo za 5. februar meč s Brodarcem, a tražimo rivala za dan ranije. S Ljubićem igramo 11. februara, a sedam dana kasnije je utakmica Kupa BiH. Generalnu provjeru zakazali smo za 25. februar protiv Krupe - dodao je Bajić.

Igrački kadar

Na prozivci koju je obavio šef stručnog štaba Miljan Bajić bila su 24 igrača. To su: golmani Vanja Knežević i Dragan Tadić, te fudbaleri: Mihajlo Amidžić, Dragan Arežina, Nikola Babić, Srđan Janjetović, Edvin Cimirotić, Branko Keleman, Dušan Komljenović, Bojan Marković, Dalibor Milić, Stefan Milojević, Boris Ostojić, Vladimir Petković, Nebojša Runić, Kristijan Subotić, Uroš Stamenković, Dragan Šavija, Ognjen Škorić, Bojan Trninić, Sergej Govedarica i David Vuković, dok su na probi Igor Trivić i Ognjen Savičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana