Fudbaleri Laktaša ciljaju Kup Srpske

 Darko Pašagić
Fudbaleri Laktaša ciljaju Kup Srpske

LAKTAŠI - Fudbaleri Laktaša pripreme za nastavak sezone počeće 22. januara, a u redovima povratnika u prvoligaško društvo i nekadašnjeg premijerligaša očekuju i da će proljeće biti uspješno kao jesen.

Izabranici Miljana Bajića poslije 17 odigranih kola nalaze se na trećoj poziciji i sigurno je da su bili najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva. Osim dobrih igara u šampionatu Republike Srpske bili su uspješni i u oba kup takmičenja.

- Želja nam je da u nastavku sezone ostanemo bar na trećoj poziciji na kojoj smo prezimili, ali i da pokušamo prvi put u istoriji osvojiti pehar namijenjen pobjedniku Kupa “Dr Milan Jelić”, gdje smo se već plasirali u polufinale. Uz sve to plasirali smo se i u osminu finala Kupa BiH, gdje 18. februara gostujemo kod aktuelnog šampiona Zrinjskog. U ovom takmičenju ne gajimo neke velike ambicije, ali je sigurno da je meč sa Mostarcima nagrada našim fudbalerima za sve postignuto tokom jesenjeg dijela sezone. Nadamo se da ćemo i na proljeće nastaviti sa dobrim igrama i rezultatima - naglasio je direktor Laktaša Igor Radeljić.

Uporedo sa jačanjem ekipe radi se i na klupskoj infrastrukturi.

- Radovi na svlačionicama u koje je uloženo 60.000 maraka privode se kraju, a imamo velike planove za ovu godinu. Radićemo ogradu, a reflektori sa glavnog terena biće prebačeni na pomoćni na koji će biti postavljena vještačka trava. Planirano je i da na glavnom terenu postavimo modernu rasvjetu, a sve bi to trebalo da bude gotovo do kraja ove godine - dodao je Radeljić.

U pripremnom periodu Laktaši će odigrati pet kontrolnih utakmica sa ciljem da se ekipa što bolje pripremi za nastavak sezone.

- Igrači su već počeli sa individualnim radom, tako da bi koliko, toliko na prozivku došli spremni. Cjelokupne pripreme odradićemo u Laktašima. Prve dvije sedmice kombinovaćemo rad u teretani i na otvorenom koliko nam budu dozvoljavale vremenske prilike. Prvu kontrolnu utakmicu odigraćemo već 29. januara protiv trećeligaša FSA Prijedora, dok je za 11. februar dogovoren duel sa Ljubićem. Sedam dana kasnije odigraćemo u Mostaru meč sa Zrinjskim u Kupu BiH, a generalna provjera je 25. februara protiv jesenjeg prvaka prvoligaškog karavana, Krupe. Tražimo još rivala za 4. ili 5. februar - naglasio je Bajić.

Već prvih dana na pripremama trebalo bi da se pojavi nekoliko novajlija.

- Planiramo da dovedemo tri do četiri fudbalera, a uglavnom je riječ o igračima zaštićenog godišta, odnosno mlađima od 21 godine. Već smo praktično dogovorili dva imena, ali je još rano govoriti o kojim fudbalerima je riječ - dodao je Bajić.

Odlasci

Redove Laktaša ove zime za sada su napustila već četvorica fudbalera.

- Sporazumno je prekinuta saradnja sa golmanom Đorđem Vukovićem i Milanom Savanovićem, dok je Aleksa Radetić prešao u redove drugoligaša Crnog vrha iz Jaružana. Sergej Dojčinović prešao je u banjalučki Borac i na to smo ponosni - naglasio je direktor Laktaša Igor Radeljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana