Fudbaleri Borca od 19 časova u Toršavnu traže vizu za nastavak evropske odiseje

Darko Pašagić
Fudbaleri Borca od 19 časova u Toršavnu traže vizu za nastavak evropske odiseje

BANjALUKA - Fudbaleri Borca večeras od 19 časova u Toršavnu igraju revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencije protiv B36, a u drugih 90 minuta ulaze sa prednošću od 2:0 koju su ostvarili prije sedam dana u Modriči.

Banjalučani su na Farskim ostrvima odradili trening, malo se privikli na vještačku podlogu i sa dosta optimizma očekuju meč koji bi im mogao donijeti evropski iskorak, ali i povećati novčanu nagradu koju dodjeljuje Evropska fudbalska federacija (UEFA) za prolazak u narednu rundu takmičenja.

- Očekuje nas još jedna teška utakmica. U ovaj duel ulazimo sa dva gola prednosti i moramo da odigramo pametno, koncentrisano i bez panike. Bilo bi dobro da postignemo jedan gol, da olakšamo sami sebi posao - rekao je prvotimac Banjalučana Dejan Meleg.

Iskusni veznjak se osvrnuo i na prvi susret odigran u Modriči u kojem je njegov tim došao do vrijednog trijumfa.

- Bila je to za nas prva zvanična utakmica u potpuno drugom sastavu u odnosu na prošlu sezonu, sa novim stručnim štabom. Uz sve to, morali smo da igramo na zamjenskom terenu. Sve su to bili razlozi zbog kojih smo u taj susret ušli pod određenim pritiskom. Na sreću, sve je ispalo kako treba i mirno ulazimo u odlučujućih 90 minuta - nastavio je Meleg.

Zbog svega navedenog očekuje da igra “crveno-plavih” večeras u Toršavnu bude još bolja, tečnija i agresivnija.

- Prethodnih sedam dana smo iskoristili da se još bolje međusobno upoznamo, ali i da se priviknemo na vještačku podlogu na kojoj ćemo igrati večeras. Svjesni smo da ona i te kako odgovara domaćinu, koji godinama igra na njoj. Njima naruku idu i vremenske prilike na Farskim ostrvima, gdje je daleko svježije nego u ostatku Evrope. Međutim, sve su to problemi na koje se lako prilagoditi i koji su rješivi - istakao je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Ajaksa.

Farani će u revanšu biti jači za najboljeg strijelca Brajana Jakobsena, koji je prvi susret propustio zbog povrede, i sigurno će to biti još jedna otežavajuća okolnost po goste.

- On i Poljak Mihalj Pržibilski su sigurno najveća opasnost po naš gol. Ukoliko njih neutrališemo i budemo oprezni prilikom prekida, sigurno smo u drugom kolu - dodao je Meleg.

San Marino ili Luksemburg

Ukoliko fudbaleri Borca sačuvaju prednost iz prvog susreta i plasiraju se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencije, naredni rival biće im bolji iz duela Tre Fiori (San Marino) - Fola Eš (Luksemburg). Prvi meč ova dva rivala odigran u Luksemburgu na veliko iznenađenje završen je pobjedom Tre Fiorija od 1:0, a revanš utakmica igra se večeras od 20.45 časova u Seravaleu.

Utakmice drugog kola na programu su 21. i 28. jula, a u prvom susretu domaćin će biti “crveno-plavi”, naravno, ako sačuvaju prednost. I ovaj meč bi trebalo da bude igran u Modriči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana