Fudbaleri Borca na stadionu “Mlakve” dočekuju Sarajevo: Pobjeda lijek za sve rane

Darko Pašagić
Fudbaleri Borca na stadionu “Mlakve” dočekuju Sarajevo: Pobjeda lijek za sve rane

BANjALUKA - Fudbalerima Borca u nedjelju u Novom Gradu (17 časova) igraju četvrti zvanični meč u sezoni i to derbi protiv Sarajeva.

Ova utakmica mogla bi da da odgovor na pitanje da li je početna kriza prošlost ili su problemi i dalje prisutni. Ujedno i utakmica kojom bi mogli da se iskupe za rane, koje su ranom eliminacijom sa međunarodne scene i kiksom na startu prvenstva nanijeli najviše sebi, a potom i armiji navijača. Svjesni su toga u taboru Banjalučana i naglašavaju da će svi oni koji izađu na teren dati sve od sebe da dođu do povoljnog rezultata, odnosno do pobjede u derbiju.

- Za ovakve mečeve ne treba posebna motivacija. Sarajevo se dobro pojačalo, imaju novog trenera koji je sa Veležom prošle sezone osvojio Kup, tako da su šanse podjednake. U ovaj meč ulazimo sa ciljem da damo maksimum. Sigurno da je hendikep što ne igramo na svom stadionu, ali moramo se što prije priviknuti na novi teren i pokušati da ostvarimo što bolji rezultat. Otežavajuća okolnost jeste svakako činjenica da na put idemo bez dva značajna igrača, Jove Lukića koji je povrijeđen i bolesnog Darka Lazića i što se igra od 17 časova kada će biti izuzetno vruće, ali kako je nama tako je i rivalu - istakao je pomoćni trener Borca Dragan Šarac.

Rekao je da im je teško palo ispadanje iz Evrope, a potom i remi sa Slogom.

- Ovo je šansa da pokažemo da smo kvalitetan tim. Ispali smo iz Evrope iako i dalje tvrdim da smo bolji tim, zatim smo ispustili pobjedu u prvom kolu i sve to je uticalo na ekipu. Mislim da dižemo formu i da očekujem kvalitetnu partiju. Na nama je da damo maksimum i da pokušamo izaći iz rezultatske krize. Pobjeda bi nam puno značila. Svlačionica se digla tako da smo svi motivisani da ispravimo ove kikseva i da krenemo sa dobrim partijama i rezultatima - dodao je Šarac.

Dejan Meleg koji je duelu protiv Sloge postigao gol iz slobodnog udarca je rekao da je derbije najlakše igrati.

- Za ove utakmice jednostavno ne treba velika motivacija. Sigurno da nam je žao što ne igramo u Banjaluci, ali bez obzira na to moramo da pružimo maksimum i odigramo najbolje što možemo. Na nama je da pokažemo da ovaj tim vrijedi, da ima kvalitet i da ostvarimo pobjedu koja bi nam puno značila za nastavak sezone - rekao je Meleg.

Parovi

Baš kao i prvo kolo novog šampionata i drugo će se odigrati nekompletno. Zbog obaveza na evropskoj sceni odgođeni su susreti Velež - Igman i Tuzla siti - Posušje. A, osim duela na stadionu “Mlakve” na teren će ovog vikenda još: Sloga (D) - Leotar (subota, 19 časova), Široki Brijeg - Sloboda (nedjelja, 19), Zrinjski - Željezničar (nedjelja, 21 čas).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana