Projekat "Fudbal u škole" okupiće više od 10.000 učenika iz svih opština Srpske

D.R.
Projekat "Fudbal u škole" okupiće više od 10.000 učenika iz svih opština Srpske

BANjALUKA - Projekat "Fudbal u škole" Fudbalskog saveza Republike Srpske u saradnji ministarstvima u Vladi okupiće više od 10.000 direktnih i indirektnih učesnika učenika od četvrtog do šestog razreda osnovnih škola iz svih opština i gradova Srpske.

Prvi čovjek FS RS Vico Zeljković zajedno sa ministrom prosvjete i kulture Natalijom Trivić, ministrom zdravlja i socijalne zaštite Alenom Šeranićem i pomoćnikom ministra porodice, omaldine i sporta Mariom Đuranom simbolično je dao znak za početak revijalne utakmice mladih fudbalera u dvorani "Borik" i tako označio početak tamičenja koje će veliko finale doživjeti krajem godine u Banjaluci.

- Pred nama je ozbiljan zadatak, ali vjerujem da će zbog podrške resornih ministarstava kao i MUP-a Srpske sve proći u najboljem redu. Moto takmičenja je "Zdravo dijete, zdrava škola" i jasno je šta je njegov osnovni cilj pored masovnosti - rekao je Zeljković.

Predstavnici ministarstava složili su se da je ovaj projekat značajan sa više aspekata i izrazili nadu da će iz godine u godinu okupljati na hiljade dječaka i djevojčica na fudbalskim terenima širom Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana