FK“Vojvodina“: Privilegija je igrati na „Fudbal festu“

SRNA
FK“Vojvodina“: Privilegija je igrati na „Fudbal festu“

FOČA - U Fudbalskom klubu „Vojvodina“ željno iščekuju početak „16. Fudbal frendsa“ turnira u Foči, za koji u novosadskom klubu navode da je mnogo više od same igre, a na kojem će njihovi omladinci nastupiti nakon sedam godina.

Direktor Omladinske škole „Vojvodine“ Duško Grujić rekao je Srni da su sa velikim zadovoljstvom primili poziv da od 29. do 31. jula ponovo budu gosti prelijepog grada na obalama Drine i Ćehotine.

„Imao sam tu čast da jedne godine učestvujem na tom fenomenalnom turniru i u sećanju mi je ostalo gostoprimstvo ljudi iz organizacije i svih građana Foče. Grad živi za taj turnir i zaista nam je veliko zadovoljstvo da posle toliko godina ponovo dolazimo, a što se tiče samog očekivanja, najmanje što očekujemo je da se osećamo onako prijatno kao prošli put“, rekao je Grujić.

Grujić je naveo da je za njihove mlade igrače od velikog značaja da se izmjere i ukrste koplja sa vršnjacima sa prostora bivše Jugoslavije. Prema njegovim riječima, osim fudbalske igre, jednako je važno, možda i važnije druženje mladih fudbalera iz različitih zemalja.

„Atmosfera koja vlada u Foči, ambijent na turniru poboljšava te odnose između dečaka iz bivših jugoslovenskih republika, uživaju u svemu tome i ostaju drugari za ceo život“, istakao je fudbalski stručnjak iz Novog Sada. Za omladince „Vojvodine“ na turniru u Foči prethodnih godina nastupala su danas svjetski poznata fudbalska imena.

Današnji reprezentativci Srbije Sergej Milinković Savić i Mijat Gaćinović, prvotimac „Zvezde“ Radovan Pankov, današnji golman „Vojvodine“ Emil Rockov, povremeni reprezantivac BiH Bojan Nastić, reprezentativac Crne Gore i nekadašnji prvotimac „Partizana“ Nebojša Kosović, neki su od njih. „To je plejada momaka iz našeg kluba koja je posle napravila dobre karijere“, naveo je Grujić.

On je dodao da su ti igrači svjevremeno u prvom timu „Vojvodine“ osvojili nacionalni Kup Srbije i kasnije se razišli po Evropi igrajući za velike klubove.

„Moje zadovoljstvo je što sam na čelu omladinske škole poslednjih sedam godina, imamo talentovane dečake, a malo su nas omele Uefine promene, pa ne možemo tako lako da dovodimo dečake iz Republike Srpske, što nam je veoma bitno, jer moramo da pojačavamo naš vojvođanski mentalitet sa mentalitetom iz Republike Srpske“, naveo je Grujić.

On je rekao da slični turniri, kao u Foči, postoje u Hrvatskoj i Srbiji, ali da „Fudbal frends“, uz posebnu atmosferu i srdačnost domaćina, izdvaja i okrugli sto koji se svake godine organizuje sa određenom temom na kojoj treneri i sportski radnici razmjenjuju iskustva. „žFudbal frendsž već godinama prednjači u svemu tome. Svi ovi turniri koji se organizuju sa sličnom idejom, nemaju taj okrugli sto, razmenu iskustava na taj način.

Turniri donose sami po sebi druženje, međutim žFudbal frendsž ima drugačiju, jaču sliku i mislim da Zoran Avramović /predsjednik Asocijacije Fudbal frends/ radi pravu stvar“, istakao je direktor podmlatka „Lala“.

Prema njegovim riječima, uz sve to i odlično sređena fudbalska infarstruktura u Foči - stadion sa reflektorima i pripremljen teren, mladim igračima izuzetno prija. Gradski stadion u Foči ugostiće od 29. do 31. jula osam omladinskih selekcija sa prostora bivše Jugoslavije. Na „16. Fudbal frendsu“ učestvuju „Crvena zvezda“, „Vojvodina“, „Rijeka“, „Željezničar“, domaća „Sutjeska“ i prvi put „Akademija Pandev“ iz Strumice u Makedoniji, „Borac“ Banjaluka i „Sutjeska“ Nikšić.

U okviru turnira biće promovisana i monografija „Fudbal-most prijateljstva“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana