Finale rukometnog Kupa Srpske u Gradišci: ORK Kozara sprema spektakl

Darko Dragičević
Foto: ORK Kozara

GRADIŠKA - ORK Kozara sprema rukometni spektakl u svom gradu. Već danima uprava kluba, igrači neumorno rade kako bi na najbolji mogući način organizovali finalni turnir Kupa Republike Srpske.

Brojnim aktivnostima ekipa želi da privuče što veći broj gledalaca u gradišku “Arenu”, jer će se na turniru naći ekipe koje su među najboljima u BiH. Titulu brani Leotar Trebinje.

Kozara je jedini prvoligaš Republike Srpske na finalnom turniru a rival u polufinalu će im biti banjalučki Borac, inače osvajač Kupa BiH.

- Za nas je velika čast da ćemo ugostiti te ekipe na svom parketu. Borac je vicešampion BiH, osvajač Kupa BiH, Leotar je finalista i četvrta ekipa u ligi i oni će igrati Evropu. Sloga je takođe bila odlična. Sve to pokazuje kakav će da bude kvalitet finala i nastojali smo da brojnim aktivnostima privučemo što više gledalaca. Gostovaće nam sjajne ekipe, timovi koji su izborili Evropu tako da se nadamo da je to najbolji poziv za sve da dođu i da nas bodre, ali i ostale timove, da uživaju u vrhunskom rukometu - istakao je Saša Kovačević.

Borac je pred ovaj meč veliki favorit. Ipak u Kozari ističu da će za njih ovo biti velika škola.

- Potrudićemo se da budemo dobar protivnik. Ovo je u suštini bitka Davida i Golijata. Nadamo se dobroj promociji rukometa. Do kraja lige Republike Srpske smo se borili za sami vrh, imali smo dobru sezonu i za nas je ovo nagrada. Da odigramo meč protiv Borca na našem terenu i pred našom publikom. Nadamo se zaista da će tribine biti dobro ispunjene, da ćemo imati podršku da odigramo što bolji meč. Radili smo, spremali se za ovo finale i želimo da prikažemo svoj kvalitet. Siguran sam da ćemo uz dobru podršku biti kvalitetan protivnik i da ćemo se boriti do kraja - poručio je Kovačević.

Satnica

Komesar Aleksandar Vrhovac odredio je sudije za finalni turnir Kupa Republike Srpske. Prvoga dana (subota) polufinale Leotar - Sloga (16 časova), sudiće Ognjen Danilović i Sebastijan Karan. 

Drugo polufinale ORK Kozara - Borac “m:tel” (18.30) sudiće Nebojša Bejtović i Bojan Burazor. Finale je nedjelju od 15 časova sudiće Ognjen Hercegovac i Dejan Mihajlović iz Brčkog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana