Finale 30. košarkaškog Kupa Republike Srpske: Borac brani pehar, Budućnost napada

Darko Dragičević, Milan Zubović
Finale 30. košarkaškog Kupa Republike Srpske: Borac brani pehar, Budućnost napada

BANjALUKA - Koplja u borbi za prvi trofej sezone, Kup Republike Srpske, večeras od 17 časova ukrstiće Borac i Budućnost BN.

Pobjednik ovog duela igraće protiv Igokee u polufinalu Kupa BiH iduće subote na završnom turniru u Sarajevu. Banjalučani brane trofej osvojen prošle godine dok su Bijeljinci prvi put izborili finalnu utakmicu. Ove sezone sastali su se već jednom i Borac je dobio dramatičan meč (99:94) na svom terenu u “Boriku” gdje će i večeras dočekati aktuelnog šampiona Republike Srpske.

- Imamo veliki motiv da osvojimo trofej. Ova utakmica za nas treba da bude kruna dosadašnjeg dijela sezone. Igramo za trofej pred našim navijačima i osvajanjem Kupa možemo krunisati sve dobre rezultate te izboriti plasman na finalni turnir Kupa BiH. Sigurno da bi nam to donijelo dodatno samopouzdanje pred finiš sezone u prvenstvu BiH kao i Drugoj ABA ligi. Budućnost je odličan, kvalitetan tim koji će biti veliki rival. Tajni između nas nema, odlično se poznajemo. Da nam je neko na početku sezone ponudio da imamo 80 odsto pobjeda, vjerujem da bismo svi prihvatili. Kup je specifična utakmica, igra se jedan meč i treba biti maksimalno oprezan - rekao je trener Borca Zoran Kašćelan.

Njegov kolega na drugoj strani Josip Pandža svjestan je težine utakmice koju igraju u gostima dok ujedno može da računa na sve igrače.

- Velika nam je čast što igramo finale Kupa Republike Srpske, jer svojim igrama ove sezone moj tim to zaslužuje. Neće biti nimalo jednostavno jer imamo sjajnog protivnika naspram sebe, ali vjerujem u svoje momke - rekao je Pandža.

Utakmica u prvom dijelu sezone Lige BiH za njega je pokazatelj kako treba da igraju.

- Igrali smo dvije kontrolne utakmice i jednu zvaničnu tako da se dosta dobro poznajemo. U “Boriku” smo primili 99 poena tako da nam treba bolja utakmica od te i moramo bolje da branimo njihove napade. Treba imati u vidu da su oni tada pogodili 14 od 15 šuteva za tri poena, ali smo i pored toga bili na jednu loptu i pokazali da možemo igrati sa Borcem. Nepoznanica nema, odlučiće individualni kvalitet i nadam se da će moji igrači imati veću želju - dodao je Pandža.

Jubilej

Finalni susret biće jubilarno 30. izdanje Kupa Republike Srpske. Najviše uspjeha do sada imala je Igokea koja je trofej osvojila 11 puta. Na drugom mjestu je Borac Nektar sa devet, tri ima Mladost iz Mrkonjić Grada, dva Leotar, a po jedan Mladost iz Gacka, Slavija, Student-Igokea i Borac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana