Filip Petrušev pred gostovanje Monaku za “Glas Srpske”: Pobjeda nad Bajernom skinula teret

Milan Zubović
Filip Petrušev pred gostovanje Monaku za “Glas Srpske”: Pobjeda nad Bajernom skinula teret

LAKTAŠI - Košarkaši Monaka i Crvene zvezde večeras od 21 čas odmjeriće snage u Kneževini, gdje su sinoć na sceni bili fudbaleri ova dva kluba.

Beograđani su u potjeri za drugom pobjedom ove sezone u elitnom evropskom takmičenju, nakon što su prije sedam dana na svom terenu nadigrali Bajern. To je djelimično razbilo okove oko ruku “crveno-bijelih” igrača, koji su prekinuli niz od četiri poraza na startu. Povratak u tim Nemanje Nedovića, kao i dolazak Luke Vildoze, drastično povećavaju Zvezdine šanse za trijumf ne samo u Monte Karlu, već i u ostalim utakmicama. Centar Filip Petrušev još se prilagođava na novi klub koji je pojačao tokom ljeta. Stigao je iz Anadolu Efesa, može se pohvaliti titulom šampiona Evrolige, a minutažu pod košem dijeli sa Lukom Mitrovićem i Benom Bentilom. Mitrovića zbog povrede neće biti u Monte Karlu, tako da bi Petrušev trebalo da dobije veću minutažu u odnosu na ranije mečeve.

- Prva pobeda u Evroligi skinula nam je teret s leđa. Jeste možda malo duže čekana, ali šta je, tu je. Verujem da će sada biti sve bolje i bolje - istakao je Petrušev za “Glas Srpske”.

Ekipu iz Kneževine predvodi Zvezdina legenda Saša Obradović, koji je na početku sezone 2020/21. trenirao klub sa Malog Kalemegdana, ali je zbog lošijih partija na startu dobio otkaz, pa se sa upravom razišao na ne baš prijateljski način. Sredinom prošlog septembra ova dva kluba sastala su se u prijateljskom odmjeravanju snaga i Monako je slavio sa 93:88. Situacija se od tada mnogo promijenila, ekipe su u takmičarskom ritmu.

- Poznajemo Monako jer smo igrali pre nepuna dva meseca i idemo bez bele zastave. Ta pripremna utakmica pokazala je neke određene stvari i mislim da možemo igrati protiv njih, iako imaju izuzetno kvalitetan sastav. Ono što ne smemo raditi jesu greške koje smo pravili protiv Igokee u Laktašima, što je bio naš poslednji meč pred ovaj duel. Imamo čemu da se nadamo u Monte Karlu - rekao je Petrušev.

Za razliku od Evrolige, gdje nije sve išlo po planu i gdje Zvezda ima skor 1-4, u ABA ligi ima sve četiri pobjede. Posebno teško bilo je gostovanje Igokei, koju su slomili u finišu meča, iako su u prvom poluvremenu imali otvoren put ka laganoj pobjedi.

- Bila je teška utakmica. Prvo poluvreme dobro smo odigrali, dok u drugom nismo bili na nivou. Imali smo skraćenu rotaciju, što se odrazilo na našu igru, ali bez obzira na to, nije nam se smelo desiti da ispustimo veliku prednost. Nedostaje nam koncentracije da napravimo rezultatsku prednost iz naše dobre igre. Pravili smo gluposti i davali im priliku da se vrate. Jako su nezgodna ekipa, koja igra neku meč-ap zonu, ali smo na kraju uradili ono po šta smo došli - izjavio je Petrušev.

Rastanak sa Adamsom

Uprava Crvene zvezde i košarkaš Džejlen Adams sporazumno su raskinuli saradnju, potvrdio je klub. Američki plejmejker je u redove” crveno-bijelih” stigao kao veliko pojačanje, ali taj epitet nije opravdao tokom tri mjeseca. MVP australijskog šampionata nije se najbolje adaptirao u prestonici Srbije, pa je rastanak bio sasvim očekivan, a nagoviješten je dolaskom Luke Vildoze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana