Filip Krivokapić je najveće pojačanje RK Borac: "Ne plašim se pritiska"

Glas Srpske
Filip Krivokapić je najveće pojačanje RK Borac: "Ne plašim se pritiska"

BANjALUKA - U novoj sezoni igru Borac m:tela organizovaće crnogorski reprezentativac Filip Krivokapić. Odlični srednji bek dolazi iz Lovćena, a najbolje partije pružao je u EHF Evropa ligi, gdje je postigao 31 gol u šest mečeva grupne faze.

Krivokapić je pored Lovćena igrao za mađarski Mezovkoveš te makedonski Ohrid. Bek ističe da se lako dogovorio sa čelnicima Borca.

- Menadžer mi je predstavio ponudu Borca, razgovarao sam s upravom i stručnim štabom. Svidjeli su mi se planovi i ambicije kluba u narednom periodu, tako da sam lako donio odluku da dođem - istakao je Krivokapić.

Igranje za bivšeg šampiona Evrope donosi i veliki pritisak. Krivokapić je bio jedan od lidera Lovćena.

- Imao sam uspješnu sezonu, posebno u Ligi Evrope, tako da se ne plašim izazova. Volim da igram pod pritiskom. Prošle sezone smo osvojili duplu krunu u Crnoj Gori. Došao je i poziv od selektora, tako da sam imao zaista sjajnu sezonu i nadam se da ću je ponoviti. Sad imam novi početak u Borcu i nadam se da ću se tu snaći dobro i da ću se predstaviti u najboljem svjetlu - dodao je Krivokapić.

Informacije o kvalitetu lige i Borca dobio je iz prve ruke.

- Brat je kratko igrao u Visokom, tako da je imao fino iskustvo u Ligi BiH i predstavio šta me očekuje. Dosta momaka iz Crne Gore je igralo u BiH, pa sam i od njih dobio dodatne informacije. Njihove ocjene su bile pozitivne, tako da se nisam premišljao - dodao je reprezentativac Crne Gore.

Borac je prošle sezone bio vicešampion, a sad planira dodatni iskorak.

- Sigurno da su ambicije kluba velike, to je nešto što me privuklo. Ekipa želi dodatno da napreduje i da naredne sezone napadne titulu šampiona, te da odbrani trofej u Kupu. Sigurno da nas čeka duga i teška sezona, ali se nadam da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve - poručio je sjajni bek. Banjalučani su sinoć počeli s radom za novu sezonu.

Vujović saigrač

Crnogorac ističe da ne poznaje nove saigrače.

- Trenutno ne poznajem nikog osim Filipa Vujovića koji je bio u reprezentaciji, ali ima vremena da se upoznam s ekipom. Vidio sam da je ekipa veoma kvalitetna sa trenerom Irfanom Smajlagićem na čelu. Cilj je da se ekipa digne na još viši nivo i da dodatno napreduje - poručio je Crnogorac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana