FIFA objavila kandidate za najboljeg trenera, navijači bijesni

GS
Foto: FIFA

FIFA je sinoć objavila tri finalna kandidata za nagradu za najboljeg trenera u 2022. godini.

Sasvim očekivano, selektor svjetskih prvaka Argentinaca Lionel Skaloni je jedan od tri kandidata za ovo veliko priznanje, baš kao i Karlo Anćeloti, trener španskih i evropskih prvaka Real Madrida.

No, izbor trećeg kandidata je izazvao mnogo kontroverzi. Radi se o Pepu Gvardioli, treneru Mančester Sitija, a navijači su odmah na društvenim mrežama iskazali svoje nezadovoljstvo.

Dok jedni kao glavni argument kontra Gvardiolinog izbora navode trenutne optužbe na račun Mančester Sitija i smatraju da zbog toga niko iz tog kluba ne smije biti nagrađen, drugi se vode sportskim rezultatima.

Gvardiola je sa Sitijem osvojio samo engleski Premijer ligu, dok je u Ligi šampiona podbacio, a navijači širom svijeta smatraju kako je umjesto njega FIFA trebala uvrstiti selektora Maroka Valid Regragi.

Regragi je napravio veliku senzaciju vodeći Maroko na Svjetskom prvenstvu do visokog četvrtog mjesta, a pri tome je osvojio i afričku Ligu prvaka vodeći Vidad Kasablanku, što su dovoljno jaki argumenti za mjesto među tri najbolja trenera svijeta, prenosi Kliks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana