FIDA zabranila takmičenje ruskim i bjeloruskim timovima

Srna
Foto: World chess

MOSKVA - Svjetska šahovska federacija /FIDA/ zabranila je ruskim i bjeloruskim timovima učešće na turnirima Federacije, saopštila je danas pres služba FIDE.

"Uzimajući u obzir aktuelne preporuke MOK-a, Savjet FIDE suspenduje učešće reprezentacija Rusije i Bjelorusije na zvaničnim turnirima Federacije do daljeg“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju Federacije navodi se da će na pojedinačnim turnirima ciklusa Svjetskog prvenstva FIDE, igrači iz ovih zemalja moći da učestvuju pod zastavom FIDE, prenio je TASS.

FIDA je 15. marta objavila da će Indija biti domaćin šahovske olimpijade 2022. godine u Čenaju, glavnom gradu države Tamil Nadu. Svjetska šahovska federacija objavila je ranije odluku da se šahovska olimpijada izmjesti iz ruske prijestonice Moskve u indijski Čenaj, a datumi turnira su predviđeni između kraja jula i početka avgusta.

FIDA je 28. februara odobrila ruskim i bjeloruskim igračima da učestvuju na međunarodnim turnirima pod neutralnim statusom, dodajući da neće dati pravo organizovanja međunarodnih šahovskih turnira na teritoriji Rusije i Bjelorusije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana