Feđa Dudić napustio Velež i postaje novi trener Sarajeva

GS
Foto: Arhiva

Feđa Dudić odlučio je napustiti Velež i postati novi trener Sarajeva, potvrđeno je za portal Kliks.

Dudić je posljednjih dana bio pod velikim pritiskom budući da je vršio pregovore na dvije strane. Od svog sada već bivšeg kluba Veleža tražio je bolje uslove za sebe i svoj stručni štab te pojačanje igračkog kadra kako bi mostarski klub bio konkurentniji u Premijer ligi BiH i u kvalifikacijama za  Konferencijsku ligu koje su izborili osvajanjem Kupa BiH.

Međutim, nisu se uspjeli dogovoriti, što je potvrdio i predsjednik Upravnog odbora FK Velež Senad Husnić.

"Mogu potvrditi da je Dudić već sada bivši trener Veleža. Ostale su samo da se urade formalnosti već na večerašnjoj skupštini kluba. Ispunjeni su svi njegovi zahtjevi do najmanje sitnice, međutim on se odlučio za Sarajevo istaknuvši da mu je to izazov u karijeri. Čudno mi je samo što je na nas prebacivao lopticu ovih dana, nisam siguran da li nam je nešto zamjerio ili nešto drugi u pitanju. Uglavnom, to je sada iza nas, a nako skupštine i sastanka Upravnog odbora znaćemo više o narednom treneru Veleža", izjavio je Husnić za Kliks.

S druge strane, čelnici Sarajeva su očito ponudili primamljive uslove 39-godišnjem treneru koji je prihvatio ponudu uprkos tome što Bordo tim nije izborio Evropu naredne sezone.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana