Faris Durak želi olimpijsku medalju: Uz podršku Mozzarta do novih rekorda

Mozzart
Faris Durak želi olimpijsku medalju: Uz podršku Mozzarta do novih rekorda

Faris Durak, perspektivni dizač tegova iz Sarajeva, sa samo 22 godine, ostvario je brojne uspjehe. Višestruki je državni prvak BiH i rekorder u tri kategorije. Njegove uspjehe prepoznali su u kompaniji Mozzart, pa je Faris dobio prvog sponzora u svojoj sportskoj karijeri.

„Nikada neću zaboraviti podršku koju sam dobio od Mozzarta na samom startu karijere, ovo mi je ogromni vjetar u leđa. Pomoć je uvijek potrebna, ne samo tokom trenažnog procesa, nego i za takmičenja” poručuje Faris.

Karijeru je počeo prije samo četiri godine i to na poziv svog oca Harisa koji je trener Kluba dizača tegova „Željezničar” i trener reprezentacije BiH.

Farisa je dodatno motivisala činjenica je Haris Durak svojevremeno bio prvak Jugoslavije, pa je krenuo očevim stopama. Bez iskustva i znanja prvog trenera, mladi as smatra da se ne bi mogao takmičiti.

Trud i vrijedan rad Farisu su se ubrzo isplatili. Postao je višestruki državni prvak i rekorder u tri različite kategorije. Iskazao se i na Mediteranskim igrama 2022. godine, a na Evropskom prvenstvu za juniore osvojio je 5. mjesto.

Faris u narednom periodu želi da osvoji prvu medalju za BiH u olimpijskom dizanju tegova. Želja mu je i da se profesionalno bavljenje dizanjem tegova u našoj zemlji unaprijedi i da ljudi uvide ljepotu ovog sporta.

Podršku na putu osvajanja novih medalja, osim od porodice i prijatelja, dobija i od ostalih članova kluba. Osim njih, motivaciju za ostvarenje sportskih snova od sada mu daje i kompanija Mozzart koja je prva prepoznala Farisov veliki potencijal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana