Evroliga pokrenula disciplinski postupak protiv Žalgirisa zbog vrijeđanja Srbije

GS
Evroliga pokrenula disciplinski postupak protiv Žalgirisa zbog vrijeđanja Srbije

Evroliga je odlučila da pokrene disciplinski postupak protiv Žalgirisa zbog dešavanja na utakmici protiv Crvene zvezde u 21. kolu Evrolige, potvrđeno je Sputnjiku iz izvora bliskog elitnom evropskom košarkaškom takmičenju.

Na utakmici Žalgiris – Crvena zvezda, koja je odigrana u nedjelju u večernjim časovima, viđeno je nekoliko prekršaja od strane organizatora i navijača, počev od pogrdnog skandiranja Srbiji.

Zbog toga, zbog NATO zastave na tribinama, čelni ljudi Evrolige pokrenuli su disciplinski postupak i očekuje se kazna za litvanski klub.

O tome je za Sputnjik, dan nakon incidenta, govorio i predsjednik crveno-bijelih Nebojša Čović, istakvši da je u dvorani bio politički performans.

"Da neko uzvikuje na celoj utakmici psovke prema Srbiji, da izbacuje navijače Zvezde samo zato što su nosili zastavu naše zemlje koja je suverena država, a pritom su domaći navijači mahali zastavama NATO i skandirali 'slava Ukrajini'. Kod nas se takvo skandiranje potpuno razume i ima drugačiju konotaciju i smisao. To je bio klasičan politički performans u kom nismo želeli da učestvujemo. Ključni razlog je taj što je Crvena zvezda sportski klub, nismo politička organizacija, i to nikada nećemo dozvoliti, kao što nećemo ni na našim utakmicama", rekao je Čović za Sputnjik.

„Evroliga treba da zaštiti Zvezdu i sve ostale klubove od nečega što je počelo da se uvlači, a to je politizacija i politička manipulacija. Mislim da će to i uraditi", dodao je Čović.

Pokretanjem postupka čelnici elitnog evropskog košarkaškog takmičenja to i rade.

Podsećamo, gnusne uvrede sa tribina, NATO zastava i sve ostalo, usledilo je nakon što su košarkaši Zvezde odbili da drže zastavu Ukrajine na kojoj je pisalo „Stop ratu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana