Epilog napada u Brčkom - Klub istupio iz takmičenja

G.S.
Epilog napada u Brčkom - Klub istupio iz takmičenja

BRČKO - Klub malog fudbala Brčko zdravlje odlučio je da istupi iz svih takmičenja koja su u toku, odnosno U19 Kupa Republike Srpske i U19 Premijer lige BiH.

Brčaci su to ranije i najavili, a nakon dešavanja tokom i poslije utakmice protiv bijeljinskog Radnika u U19 Kupu Republike Srpske. Klub nastavlja da postoji, ali se neće takmičiti do kraja ove sezone.

U saopštenju se navodi:

-Nakon prošlonedeljnih dešavanja, klub jednostavno ne može preuzeti rizik odlaska na revanš meč Kupa protiv ekipe KMF Radnik siti jer je prevazišlo granice sporta i smatramo da nema svrhe igrati utakmicu u ovakvoj atmosferi. Takođe, besmisao igranja pred praznim tribinama smo već vidjeli tako da je naša odluka definitivna i vezano za takmičenje u Premijer ligi. Kao sportisti, doživjeli smo najbolniji poraz, a to je ne izlazak na teren. Stojimo uspravno jer znamo da smo se svih ovih 16 godina vodili isključivo motivom sporta. Najbitnije od svega nam je, da to znaju i naši članovi koji su bili s nama a posebno momci koji su danas sa nama. Ostaje velika žal za ovom grupom momaka koju smo gradili u protekle dvije godine i koja je svojom igrom ubirala simpatije gdje god su se pojavili, što nas je dodatno učinilo ponosnim i motivisanijim za rad sve do prethodne sedmice kada je sve urušeno. Davali smo maksimum i jednostavno, umorili smo se boreći se svakojakim problemima, ali protiv ovoga nismo mogli.​ Ne želimo da budemo poligon nikome za bilo kakve političke igre niti mjera za bilo čija potkusurivanja- navode u klubu iz Brčkog.

Povezani tekstovi:

Pogledajte napad huligana na igrače "Radnika" iz Bijeljine

Huligani prvo vrijeđali igrače, pa kamenovali autobus Radnika

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana