Embidova trojka u posljednjoj sekundi za trijumf Filadelfije, Boston opet bolji od Bruklina

GS
Foto: Tanjug

Žoel Embid pogodio je šut za tri poena 0,8 sekundi prije kraja dodatog vremena meča sa Toronto Reptorsima, koja je njegovoj Filadelfiji donijela trijumf od 104:101, kao i prednost od 3:0 u plej-of seriji.

Boston ponovo bolji od Bruklina.

Embid je meč završio sa 33 poena i 13 skokova, a njegova partija u priličnoj mjeri doprinijela je da Seventisiksersi nadoknade 17 poena zaostatka.

Rajriz Maksiz je postigao 19 poena, dok je Tobajas Haris dodao 11, uz 12 skokova. Ekipa iz Pensilvanije ima priliku da u subotu stigne do četvrte, odlučujuće pobjede u seriji.

Najefikasniji u ekipi Toronta bio je Anunobi sa 26 poena, a njega je pratio Geri Trent Džunior sa dva poena manje.

Filadelfija nijednom tokom regularnog toka meča nije imala prednost. Prvi put Pensilvanija je imala više poena od protivnika u duelu igrao se produžetak, 3:27 minuta do njegovog kraja (99:97).

Boston je savladao Bruklin u drugom meču sa 114:107. Baš kao i prethodno spomenutom duelu, pobjednička ekipa vratila se poslije 17 poena prednosti za rivala.

Džejlin Braun postigao je 22 poena, uključujući deset u posljednjoj dionici. Džejson Tejtum je dodao 19 poena za Boston, Al Horford je imao 16 poena pored svog imena.

Kevin Djurant je, s druge strane, imao 27 poena, ali je imao lošije šutersko veče, pogodivši tek četiri od 17 šuteva iz igre.

Kajri Irving, ponovo na meti domaće publike u Masačusetsu, stao je na deset poena.

Njih dvojica su pogodili samo jedan od 17 šuteva, skupa, u drugom dijelu meča.

Boston je izjednačio na 79 poena za obje ekipe, ali su Netsi imali prednost od 90:85 uoči posljednje dionice.

Serija 23:4 za Boston, činjenica da Netsi nisu postigli koš skoro tri minuta u ovom periodu, svakako je meč prelomila na stranu domaćeg tima.

U poslednjem meču odigranom u noći između srijede i četvrtka ekipa Čikaga savladala je Milvoki rezultatom 114:110 i time stigla do izjednačenja u seriji posle dva odigrana meča, prenosi RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana