Ekipa iz Srbije trijumfovala na prnjavorskom lajt kvestu: Krupnju slot za Lipik

Milan Zubović
Ekipa iz Srbije trijumfovala na prnjavorskom lajt kvestu: Krupnju slot za Lipik

PRNjAVOR - Krupanj 3dž3 iz Srbije pobjednik je turnira lajt kvest “Vivija 3dž3 Prnjavor” i osvajač slota za čelendžer u hrvatskom Lipiku, te novčane nagrade od 2.000 maraka.

Ekipa u sastavu Milan Milošević, Alen Vesković, Edin Vesković i Filip Pejović u finalnom susretu savladala je Partizan 3dž3 Cereks (Srbija) rezultatom 22:16, a za koji su igrali Ivan Popović, Marko Stevanović, Stefan Torbica i Nebojša Bošković. MVP turnira bio je Edin Vesković iz pobjedničke ekipe, koji prvo čestitao svom rivalu u finalu, a zatim i svojim saigračima.

- Trenirali smo jako i poslednjih mesec dana smo u žestokom ritmu sa puno turnira, ali, evo, trud se isplatio. Uzeli smo slot za čelendžer - rekao je Vesković, dodajući da je turnir u Prnjavoru iz godine u godinu sve bolji i kvalitetniji.

Ivan Popović iz Partizan 3dž3 Cereksa pohvalio je sjajnu organizaciju, istakavši da su nešto rasterećenije igrali jer su već imali osvojen slot za Lipik.

- Prvi put sam ovde, dok je moja ekipa već dolazila i moram reći da je sjajan ambijent bio oba dana turnira. Ekipe su bile dobre i odlično pripremljene. Sledi nam sada Lipik. Odmorili smo zbog povrede našeg najboljeg igrača Marka Čakarevića i idemo dalje u borbu - rekao je Popović.

Najbolji u šutiranju trojki bio je Aleksandar Ivetić iz ekipe Inving (BiH), a najbolji u zakucavanju Endrju Keli iz kineskog tima Vuksi Huišan. Turnir je ove godine okupio 12 ekipa iz Švedske, Španije, Kine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH.

- Iza nas je odličan turnir, uprkos tome što ga je FIBA pomjerila sedam dana ranije i neke ekipe nisu mogle doći zbog gustog rasporeda turnira. Zadovoljstvo nam je bilo da budemo domaćin svim ovim ekipama. Nadam se da ćemo i u narednom periodu zadržati status lajt kvest - rekao je član Organizacionog odbora turnira Ljubiša Šikarac, dodajući da finalisti u Lipiku uzimaju slot za masters u švajcarskoj Lozani.

Ždero na tribinama

Turnir u Prnjavoru održava se već 26 godina, a po četvrti put ima slot za neki od čelendžera (Berlin, Riga, Hamburg i Lipik). Na tribinama prnjavorskog lajt kvesta bio je i selektor 3dž3 reprezentacije Srbije Marko Ždero. Ovo nije kraj basket ljeta u Prnjavoru jer je juče počeo omladinski turnir, a 22. jula na rasporedu je seniorska 3dž3 liga Republike Srpske, kada će nastupiti 16 ekipa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana