Ekipa iz Banjaluke pobjednik turnira u Prnjavoru

Srna
Ekipa iz Banjaluke pobjednik turnira u Prnjavoru

PRNjAVOR - Ekipa “Stomatologija Zrnić” iz Banjaluke pobjednik je turnira u uličnom basketu u Prnjavoru, koji je igran u okviru “Nikšićko pivo 3 na 3 lige Republike Srpske” i okupio je 16 ekipa.

Ekipa iz Banjaluke je u finalnom meču turnira “Vivija 3 na 3 Prnjavor” savladala tim “Magazinska klet” iz Prozora-Rame rezultatom 21:14.

Kapiten pobjedničke ekipe Nikša Milunović rekao je Srni da je liga izuzetno kvalitetna i zahtjevna, kao i da je njegova ekipa imala niz od nekoliko teških utakmica.

Pobjedniku je pripala novčana nagrada od 1.500 KM, dok je drugoplasirana ekipa osvojila 500 KM.

U Prnjavoru je odigran i omladinski turnir, a za najboljeg mladog igrača proglašen je Mihael Škarica iz ekipe “Magazinska klet” iz Prozora-Rame.

U konkurenciji pionira ekipa “Gordon” iz Prnjavora u finalu je bila bolja od tima “3 na 3 Doboj” sa 19:16.

Kod kadeta “Stolarija Ćulum RTS Metal” iz Modriče u finalnoj utakmici slavila je 22:15 protiv prnjavorske “Simite” , dok je kod juniora “Magazinska klet” Prozor - Rama bila ubjedljiva protiv “3 na 3 Konjic” sa 21:10.

Član organizacionog odbora turnira u Prnjavoru Ljubiša Šikarac istakao da je da nakon sedam dana basketa u ovoj opštini svi mogu biti zadovoljni, i organizatori i učesnici i publika, koja je u velikom broju pratila majstorije ispod koševa.

“Ovo je sigurno jedan od nadužih turnira u okruženju, jer se uglavom igra po dan - dva, kod nas ovaj put cijelu sedmicu. Bilo je pravo zadovoljstvo gledati sve ekipe na terenu. Nastavljamo dalje, očekuju nas turniri u Šipovu, Loparama, Šamcu, Brodu”, rekao je Šikarac za Srnu.

Naredni turnir “Nikšićko pivo 3 na 3 lige Republike Srpske” igra se 25. i 26. jula u Šipovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana