EHF dogovorila sastanak sa Rukometnim savezom BiH o problemima

D.D.
EHF dogovorila sastanak sa Rukometnim savezom BiH o problemima

BANjALUKA  - Rukometni savez Republike Srpske pisao je Evropskoj rukometnoj federaciji u kojem je naveo probleme sa kojima se susreće ovaj sport u BiH.

Evropska rukometna federacija je odgovorila da pismo koje je poslato 7.jula i navela da će se o problemima oko sistema takmičenja i funkcionisanja saveza raspravljati na sastanku .

U odgovoru EHF se navodi:

Poštovani gospodine Umičeviću,

Evropska rukometna federacija je primila Vaš dopis u vezi sa dva pitanja koja se odnose na aktivnosti Rukometnog saveza BiH. Kao što razumijete, EHF nije u mogućnosti da na sportsko-političkom nivou komunicira sa dijelovima saveza, iako razumijemo da je situacija u BiH veoma kompleksna od početka. Ukoliko želite da podnesete formalnu žalbu , možete se obratiti Evropskom sudu za arbitražu u rukometu (ECA), nezavisnom sistemu koji se bavi rukometnim temama. Savjet ECA će tada odlučiti o prijemu slučaja. Međutim, kako ne bismo ostavili utisak da ignorišemo Vaš dopis, želimo da Vas obavijestimo da je na zahtjev rukovodstva BiH planiran sastanak na kojem ćemo, pored opštih tema, takođe razgovarati o pitanjima takmičenja. Kako bismo obavijestili Savez o Vašem pristupu, Vaše pismo je prosleđeno kao prilog Savezu- navodi se u odgovoru.

Rukometni savez Republike Srpske je zbog toga podjetio članove Upravnog odbora RS BiH iz ovog saveza da poštuju dogovor od 29.juna. Od predsjednika UO RS BiH Vladimira Brankovića se traži da savez Republike Srpske informiše o terminu i temama sastanka kao i da poštuje donijete zaključke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana