Edvin Dželilović, rukometaš Hercegovine: Zasluženo smo osvojili bod

Darko Dragičević
Edvin Dželilović, rukometaš Hercegovine: Zasluženo smo osvojili bod

NEVESINjE – Rukometaši Hercegovine odigrali su sjajan meč u Ljubuškom i osvojili veoma vrijedan bod protiv Izviđača 35:35. Nevesinjci su prva ekipa koja je uspjela da donese bod sa gostovanja kod novog šampiona BiH i da tako ostane u igri za opstanak čak i ako ne ostane odluka Nadzornog odbora o tome da ispadaju tri kluba.

Nevesinjci su u Ljubuški otišli oslabljeni bez dva važna igrača, ali su odigrali odličan meč. Na poluvremenu su bili u vođstvu 18:16, a na kraju su osvojili bod golom iz sedmerca i tako malo pokvarili slavlje u vezi sa šampionskom titulom.

- Odigrali smo zaista odličan meč protiv novog šampiona BiH. Izviđač je sjajna ekipa koja je ove sezone bila dominantna na svom parketu, ali smo mi uz veliku borbenost uspjeli da dođemo do neriješenog rezultata. O tome koliko vrijedi ovaj bod najbolje svjedoči da smo prva ekipa koja se ove sezone vratila neporažena iz Ljubuškog. Dali smo zaista posljednji atom snage da dođemo do povoljnog rezultata i uspjeli smo u tome - istakao je rukometaš Hercegovine Edvin Dželilović.

U Rukometnom savezu BiH i dalje traju rasprave o broju ekipa koje napuštaju takmičenje. Rukometni savez Republike Srpske ostaje pri stavu da je odluka Nadzornog odbora ispravna i da ligu na kraju napuštaju samo tri tima, što bi značilo da je Hercegovina već obezbijedila opstanak, dok iz Federacije insistiraju na pet klubova, gdje bi Nevesinjci vodili borbu sa Goraždem.

Ova dva tima imaju težak raspored do kraja, a Goražde je u blagoj prednosti zbog većeg broja bodova. Hercegovina prvo dočekuje Vogošću, a zatim gostuje kod Krivaje, dok će Goražde biti domaćin Izviđaču i zatim ide u Vogošću.

- Mi ćemo do kraja pokušati da ostvarimo dvije pobjede i vidjećemo da li će to biti za opstanak. Tokom čitave ove sezone smo pokazali zaista dobre partije i vjerujem da smo zaslužili opstanak u društvu najboljih zbog odlične publike, naših partija, ali i samog kluba - dodao je Dželilović.

Rezultati 28. kolo: Gračanica - Krivaja 31:26, Vogošća - Konjuh 27:25, Izviđač - Hercegovina 35:35, Iskra - Goražde 31:34, Leotar - Gradačac 27:20, Bosna - Sloga 28:30

Sloboda - Maglaj 34:34, Kakanj - Borac m:tel 14:30

Plasman: Izviđač 47, Vogošća 40, Leotar 39, Sloboda 37, Gračanica 35, Maglaj 33, Sloga 32, Konjuh 31, Krivaja 31, Borac m:tel 29, Goražde 27, Hercegovina 25, Iskra 18, Bosna 11, Gradačac 10, Kakanj 2.

Šampion rival i u Kupu

Prvenstveni duel u Ljubuškom neće biti posljednji meč ova dva kluba u sezoni. Naime, Hercegovina je napravila sjajan rezultat i u Kupu BiH gdje je izborila plasman na završni turnir koji će krajem mjeseca biti održan u Vogošći. Rival u polufinalu biće im opet novi šampion Izviđač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana