Džudo turnir Laktaši open: Stiže hiljadu takmičara

M.Z.
Džudo turnir Laktaši open: Stiže hiljadu takmičara

BANjALUKA - Džudo klub Laktaši predstojećeg vikenda biće domaćini 21. turnira Laktaši open.

Ove godine očekuju se nastup oko hiljadu takmičara iz zemalja regiona, dok će i domaći tim imati svoj uzdanice i nada se da bi mogao osvojiti 20-ak medalja.

- Takmičenje će biti održano tokom dva dana kao i do sada, a program kreće od 10 časova. Subota je rezervisana za mlađi kadar, za poletarce, mlađe pionire i pionire koji će se boriti na šest tatamija, a u nedjelju će nastupiti kadeti, juniori i seniori na četiri tatamija.Biće to lijepa manifestacija kao je i do sada bila kada je imala memorijalni karakter - najavio je predsjednik DžK Laktaši Duško Blažić.

Istakao je da su upravo na ovom turniru svoje prve medalje u karijeri osvojili Stefan i Nemanja Majdov te da iz Srbije najavljen dolazak 15 klubova, a po 12 iz Rumunije i Bugarske.

- Turnir je vrlo značajan jer dolazi poslije zimskih proprema i jedan je od prvih na kojem će džudisti isprobati formu pred početak sezone. Posebno interesantna je kategorija 100+ kilograma koja je kategorija našeg pokojnog Siniše Vukelića pa će pobjednik dobiti i novčanu nagradu - dodao je Blažić.

Jedna od uzdanica domaćeg kluba je i Tamara Đukić koja će nastupiti u kadetskoj konkurenciji.

- Očekujem da odradim dobre borbe i dođem do zlatne medalje. Turnir će mi biti odskočna daska za predstojeća takmičenja. Moja kategorija je jedna od najbrojnijih, konkurencija je velika, izuzetno jaka, potencijalne rivale solidno poznajem i nadam se zlatnoj medalji. Nastupiću na domaćem terenu pa će biti više treme nego da sam u gostima, ali se nadam najboljem - istakla je Đukićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana