Džudistkinja Sara Marić za “Glas”: Da bih došla do medalja potrošila sam litre i litre znoja

Dejan Kondić
Džudistkinja Sara Marić za “Glas”: Da bih došla do medalja potrošila sam litre i litre znoja

KOTOR VAROŠ - Trijumfom na prvenstvu BiH za mlađe seniorke, održanom u Sarajevu, u kategoriji više od 78 kilograma, Kotorvarošanka Sara Marić napravila je odličnu uvertiru za kraj sezone.

Mlada 21-godišnja takmičarka Džudo kluba Mladost iz Kotor Varoša nema premca u Srpskoj i BiH u svojoj kategoriji. U razgovoru za “Glas Srpske” poručila je da su pravi izazovi tek pred njom i da je slavlje u gradu na Miljacki najbolja provjera pred nastupajuće izazove, Balkansko i Evropsko prvenstvo.

- Svako takmičenje je teško, svi mnogo treniraju. Nikoga ne treba potcjenjivati. Imala sam recimo dva jako izazovna meča. Ta finalna borba na prvenstvu BiH protiv Lane Bjelice iz Istočnog Sarajeva bila je veoma izazovna. Uspjela sam se vratiti i preokrenuti nakon nešto lošijeg početka u kojem sam gubila. Sve to će mi dati dodatno samopouzdanje pred put na Balkansko prvenstvo, koje će se održati predstojećeg vikenda u Turskoj. Do kraja sezone očekuje me i Evropski šampionat u Njemačkoj, u novembru. Nadam se da ću uspjeti dogurati do neke medalje, iako mi je ovo tek prva sezona među mlađim seniorima, do 23 godine. Intenzivno se pripremam za ta takmičenja, stalno sam u treningu, idem u teretanu, jednostavno trudim se da uskladim posao sa treninzima. Za sada mi to ide od ruke - istakla je Marićeva.

Sara je neko ko i te kako može da se podiči dobrim rezultatima u dosadašnjoj karijeri.

- Ponosim se trećim mjestom na Evropa openu, održanom ovog mjeseca u Sarajevu. Takođe moram istaći i to da imam jedno drugo mjesto sa Evropskog kupa u Laktašima, koje je održano prošle godine. To su ipak moji najveći uspjesi. Da bih došla do njih potrošila sam litre i litre znoja, ali imala sam i imam veliku podršku, koju mi daju svi takmičari, ali i treneri u klubu, to mi stvarno puno znači - naglasila je Marićeva.

Pohvale trenera

Prvenstvo BiH za mlađe seniore i seniorke u Sarajevu okupilo je 100 džudista iz 23 kluba. Na takmičenju je nastupilo šest takmičara kotorvaroške Mladosti.

- Ostvarenim rezultatom, a naročito brilijantnim uspjehom Sare Marić, koja je u ovoj godini šampionka Republike Srpske i BiH, sam zadovoljan, a što se tiče nastupa mlađih seniora, objektivno, mogli smo ostvariti bolji rezultat - rekao je jedan od trenera u klubu Borislav Bogdanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana