Džudisti Banjaluke idu u Rusiju

Darko Dragičević
Džudisti Banjaluke idu u Rusiju

BANjALUKA – Džudisti Banjaluke i ove godine nastavljaju lijepu tradiciju. Osam takmičara i dva trenera uputili su se u Rusiju i Sankt Petersburga na Međunarodni turnir koji organizuje njihov klub pobratim Turbostroitelj.

Turnir će se  održati od 1. do 3. juna. Prva dva dana nastupiće kadeti a posljednjeg dana mlađi kadeti. Ovo je šesti put da će se mladi sportisti takmičiti na izuzetno jakom Kupu.

Predsjednik Džudo kluba Banjaluka Zoran Ćup ističe da je ovo takmičenje izuzetno kvalitetno a da je njegova ekipa jedina iz Evrope koja će da nastupi na pomenutom Kupu. Takmičenje će se odvijati u kadetskoj konkurenciji 

-Iako smo jedini klub iz Evrope koji učestvuje na ovom Kupu, kvalitet je izuzetno jak. Dolaze  najbolji borci iz Azije koja svakako spada u sam vrh svjetskog džudoa. I ove godine odlazi sa puno optimizma da nastavimo ovu lijepu tradiciju i potvrdimo prijateljstvo naša dva kluba. To je neraskidiva veza. Uz pomoć predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika idemo i ove godine i zahvaljujemo se podršci - istakao je Zoran Ćup, predsjednik kluba.

Trener Dejan Ćup je istakao da se i ove godine očekuje izuzetno jaka konkurencija. 

-Turnir je jedan od najjačih u kadetskoj konkurenciji na svijetu. Svi znamo koliko su pored domaćina Rusije, jake azijske zemlje. O tome kokav je kvalitet turnira možda najbolje svjedoči podatak da u svakoj kategoriji imate oko 140 takmičara. Na našim turnirima u kategorijama imate oko 20 učesnika a ovdje je taj broj impozantan. Ipak, dobro smo se spremali i nadamo se najboljem. Naravno pokušaćemo doći do medalje iako će konkurencija da  bude paklena. U dosadašnjim nastupima imamo jednu bronzu koju je osvojio David Ožegović- dodao je Dejan Ćup.

Takmičar Marko Sučević jedva čeka turnir.

-Odradili smo zaista kvalitetne pripreme, tako da s nestrpljenjem očekujemo nastup u Rusiji. Konkurencija je  zaista žestoka ali samo kroz kvalitetne borbe i mi možemo da napredujemo. Naravno svi želimo da prođemo što dalje i ako nam se ukaže šansa da se borimo za medalju –istakao je Sučević.

Zid časti

Džudo klub Turbostroitelj je jedan od najboljih u Rusiji. U njihovoj dvorani postoji Zid časti a na njemu se nalazi i slika džudista Banjaluka.

-Klub ima svoj Zid časti na  kojem se nalaze slike osvajača 36 olimpijskih medalja koje su osvojili. Na tom zidu stoji i slika našeg kluba zbog prijateljstva i dolaska na ovaj turnir a Rusi ne zaboravljaju prijatelje- istakao je Ćup.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana