Džajić zvanično predsjednik Fudbalskog saveza Srbije

Tanjug
Foto: Tanjug

STARA PAZOVA - Legenda Crvene zvezde Dragan Džajić izabran je jednoglasno za novog predsjednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) na Skupštini u Staroj Pazovi.

Džajić je bio jedini kandidat za predsjednika, pošto se nekadašnji reprezentativac Nemanja Vidić povukao iz trke za prvog čoveka FSS. Skupština FSS broji 85 članova, a sjednici Skupštine u Staroj Pazovi prisustvovalo je 78 delegata. Džajić je dobio podršku svih 78 delegata.

Sjednici nije prisustvovao Vidić, koji je juče povukao svoju kandidaturu za predsednika FSS. Funkcija prvog čoveka FSS bila je upražnjena poslednje dve godine nakon ostavke Slaviše Kokeze. Zasjedanje je napustio i Mirko Poledica koji je istakao da je u suštini ova pobjeda Džajića njegova najveći poraz.

Predstavnik Evropske fudbalske unije (UEFA) Luka Nikola izjavio u Staroj Pazovi da je uvjeren da će FSS biti u sigurnim rukama.

"Imamo snažan okvir, utemeljen pravno, sa dokumentima koji počiva na važnim načelima koji su važni: demokratija, odgovornost, razdvajanje organa vlasti. Čestitam Bjekoviću, Šurbatoviću na uspješnom vođenju srpskog fudbalskog broda kroz ne tako dobre okolnosti "voda". Sa reformama i modernizacijom treba nastaviti u budućnosti. Rekao bih nešto o izborima. Do juče smo imali dve legende, ne samo srpskog i evropskog fudbala, nego svetskog, koji su bili kandidati." rekao je Luka Nikola.

On je takođe čestitao Vidiću za vođenje kampanje, na svemu što je uradio, na njegovom doprinosu, uprkos povlačenju kandidature, i naveo je da je Vidić potreban srpskom fudbalu, da mu daje dalji doprinos.

"Želim takođe da čestitam Džajiću i njegovom timu, legendi svjetskog fudbala. Ima veliko iskustvo, kao igrač i uspješni funkcioner Fudbalskog kluba. Njegovim izborom će FSS biti u sigurnim rukama. Gospodine Džajiću, moći ćete da računate na pomoć UEFA za sve što radite i za sve napore koje budete preduzimali" dodao je Nikola.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana