Prva izjava predsjednika FSS: Nemam čarobni štapić, ali ću dati sve od sebe da fudbal učinim boljim

GS
Prva izjava predsjednika FSS: Nemam čarobni štapić, ali ću dati sve od sebe da fudbal učinim boljim

STARA PAZOVA - Novi predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Dragan Džajić izjavio je danas da je prioritet plasman nacionalnog tima na Evropsko prvenstvo 2024. godine, koje će biti održano u Njemačkoj.

Džajić je danas jednoglasno izabran za novog predsjednika FSS na sjednici Skupštine u Staroj Pazovi, prenosi Tanjug.

- Počastvovan sam činjenicom da sam dobio priliku da vodim srpski fudbal. Prihvatio sam ovaj izazov jer osećam da znanjem i iskustvom stečenim osvajanjem 36 klupskih trofeja, svetske i evropske titule, mogu da pomognem. Mislim da zajedno možemo da podignemo srpski fudbal na viši nivo - rekao je Džajić na sjednici Skupštine FSS.

On je istakao da je reprezentacija Srbije ogledalo Saveza.

- Ima dobrih stvari, verujem da ima i onih koje možemo da uradimo. Reprezentacija je ogledalo Saveza, učinićemo sve da postane redovan učesnik takmičenja. Prioriret je plasman na EP, učinićemo sve da se tamo nađemo. Želimo iskorak srpskog fudbala u celini, izabrao sam tim ljudi, spremnih da donesu boljitak. Grade se novi stadioni, u Zaječaru, Loznici, sa nestrpljenjem očekujemo igradnju Nacionalnog stadiona. Tražićemo način da klubovima pomognemo u izgradnji terena i dobrih uslova - poručio je Džajić.

On je naveo da će dati sve od sebe da učini srpski fudbal boljim.

- Nemam čarobni štapić, niti obećavam kule i gradove. Daću sve od sebe da učinim srpski fudbal boljim, a ovaj okviran plan ćemo širiti i dorađivati. Potrebna je seda glava, a iskustvo ima prednost. Molim vas da imamo strpljenja, da rešavamo problem po problem. Ne planiram da pravim nikakve radikalne zaokrete - dodao je novi predsjednik FSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana