Dvojica novajlija stigla u kanjon Tijesno: Mrzić i Tvrdišić pojačali Krupu

Darko Pašagić
Dvojica novajlija stigla u kanjon Tijesno: Mrzić i Tvrdišić pojačali Krupu

BANjALUKA – Krupa, jesenji šampion Prve fudbalske lige Republike Srpske, u nastavak sezone ući će jača za Srđana Mrzića i Dimitrija Tvrdišića koji su potpisali ugovore sa klubom iz kanjona.

Mrzić, koji igra na poziciji lijevog bočnog i lijevog krila u prvom dijelu sezone nastupao je za Slobodu iz Mrkonjić Grada, a prije toga je igrao za mlađe kategorije banjalučkog Borca, austrijske niželigaše, te Ljubić. Tvrdišić je lijevi bek, koji je karijeru započeo u OFK Beogradu, a potom je bio član Zvezdare, Kolubare i BSK Borča, a u Krupu je došao iz zvorničke Drine.

- Mrzić je 1999. godište i potpisao je saradnju na dvije i po godine, dok je Tvrdišić godinu dana stariji i biće naš član 18 mjeseci. Obojica su još relativno mladi igrači i sigurno je da u našem klubu mogu napraviti dodatni iskorak u karijeri, ali i pomoći nam da ostvarimo naše ciljeve - naglasio je direktor Krupe Miroslav Balaban.

On je naglasio da će biti još dolazaka.

- Očekujemo da nam se priključi još nekoliko mlađih fudbalera na koje smo bacili oko, ali ćemo o tome poslije novogodišnjih praznika - dodao je Balaban.

Po tradiciji čelnici Krupe su održali novogodišnje druženje u restoranu “Kanjon” na kojem su bile prisutne brojne ličnosti iz političkog i javnog života Banjaluke i Republike Srpske. Prisutne je pozdravio predsjednik Draško Ilić.

- Jesenji smo šampioni, ali nismo sebi postavili cilj da moramo biti prvi. Međutim, lijepo je kada smo tu gdje jesmo. U prošloj sezoni smo na zelenom terenu izborili opstanak u društvu najboljih, ali jednostavno nismo mogli izdržati neravnopravnu trku u kojoj je sav teret kluba pao na leđa porodice Ilić. Bez pomoći strukovnih saveza, lokalne zajednice, pa i republičkih institucija radimo samo Sizifov posao. Pred nama je period u kojem ćemo donijeti neke odluke, pa i onu vraćamo li se u Premijer ligu BiH ili ne. To će zavisiti od dosta faktora, ali ono što nas raduje je da klub ne damo, da se nije ugasio kako su dušebrižnici željeli, već je ojačao na svim nivoima - naglasio je Ilić.

Predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nebojši Čubriloviću uručen je dres sa brojem 10. Čubrilović je inače porijeklom iz Krupe na Vrbasu i uvijek je rado viđen gost na svim svetkovinama kluba iz kanjona Tijesno. Na druženju je bio i predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić, koji je nekada bio čuvar mreže Krupe.

Prozivka 17. januara

Fudbaleri Krupe pripreme za drugi dio sezone počeće 17. januara, kada će se obaviti prozivka.

- Sve do 7. februara, kada putujemo u Međugorje, treniraćemo na našem terenu i za to vrijeme ćemo odigrati dva kontrolna susreta, protiv Rudar Prijedora 29. januara i protiv Laktaša 5. februara. U Hercegovini ćemo boraviti 14 dana i planirano je da odigramo četiri prijateljska susreta, a rivali će biti Zrinjski, Posušje, GOŠK i Čapljina. Po povratku ćemo odigrati još generalnu provjeru 26. februara i vjerujem da će to biti dovoljno da start prvenstva dočekamo potpuno spremni - naglasio je direktor Krupe Miroslav Balaban.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana