Dvije titule šampiona BiH završile u istom gradu: Dubica rasadnik rukometnih talenata

Darko Dragičević
Dvije titule šampiona BiH završile u istom gradu: Dubica rasadnik rukometnih talenata

KOZARSKA DUBICA - Rukomet je obilježio proteklu sedmicu u Kozarskoj Dubici. Kadetske selekcije Kozare u muškoj te Knežopoljke u ženskoj konkurenciji osvojile su titule šampiona BiH.

Tako su još jednom potvrdili da je ovaj grad nepresušan izvor talenata. Uprkos svim problemima, naporan rad trenera i mladih igrača donosi sjajne rezultate. Član Upravnog odbora Kozare Saša Stojčić ima samo riječi hvale za stručni dio kluba.

- Sigurno je da smo ponosni na rezultate koje postižu naše mlađe kategorije. Nije mala stvar da u jednom uzrastu ovako mali grad kakav je Kozarska Dubica ima šampiona BiH u obje kategorije. Najviše zasluga za uspjehe imaju naravno djeca i treneri koji rade iz ljubavi. Potrebno je mnogo truda, odricanja da bi se napravili šampioni i zaista moram da pohvalim predan rad sportskog direktora Dragana Gajića i trenera Nemanje Dmitrovića, koji ima završen DIF. Oni su zaista pravi primjeri kako treba da se radi s mladima i uprkos svim problemima koje imamo ne odustaju od tih momaka sa željom da naprave dobre ljude i sportiste - istakao je Stojčić.

Iako je ovaj grad postao poznat upravo po afirmaciji mladih rukometaša, pravu podršku klubovi nemaju. Dodatni problem je činjenica da je sve manje djece u Dubici.

- Nadamo se da će neko prepoznati ovo što se radi kod nas i pružiti podršku mladim talentima, jer ova djeca to zaslužuju. Tu mislim na nadležne institucije i firme koje mogu da pomognu. Imali smo jedinu pomoć od Rukometnog saveza Republike Srpske na čelu sa Marinkom Umičevićem, dok se za sve ostalo snalazimo i imamo podršku roditelja - dodao je Stojčić.

O tome kako se radi u klubu najbolje svjedoči i činjenica da su na kraju prošle sezone ostali bez četiri nosioca seniorskog tima i nisu doveli nijedno pojačanje, ali su opet ostvarili sjajan rezultat.

- Pružili smo šansu našim mladim igračima i opet smo završili na drugom mjestu u prvenstvu Republike Srpske. Najveći problem je činjenica da djeca zbog svojih obaveza, odlazaka na školovanje napuštaju klub, ali svakako možemo biti ponosni na sve što smo uradili

Kos ponos grada

U Dubici su ponosni na plejadu mladih rukometaša koje su stvorili u proteklom periodu. Tako je Miloš Kos postao reprezentativac Srbije, a trenutno je član PPD Zagreb. Tu su još Miloš Čekić (Partizan), Duško Čelica i još brojni mladi rukometaši koji već igraju značajne uloge u Premijer ligi BiH, dok je u ženskoj konkurenciji najbolji igrač lige Jovana Ilić takođe iz ovog grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana