Dvadeset klubova na 18. kupu prijateljstva “Prnjavor open”

Srna
Dvadeset klubova na 18. kupu prijateljstva “Prnjavor open”

PRNjAVOR - Međunarodni tekvondo turnir Kup prijateljstva “Prnjavor open” okupio je u Prnjavoru 193 takmičara iz 20 klubova iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/ .

Domaćin turnira je Tekvondo klub /TK/ “Prnjavor”, čiji je trener Branislav Njegovan izrazio nadu da će nakon dvije godine pauze zbog pandemije virusa korona ponovo opravdati očekivanja i biti dobri domaćini svim učesnicima.

“Uprkos problemima zbog pandemije okupili smo izuzetan broj takmičara i klubova na 18. žPrnjavor openuž. Ovo je ujedno i generalna proba za nastup naših reprezentativaca na Evropskom prvenstvu u aprilu u Poreču, sa kojeg očekujemo medalje” , rekao je Njegovan Srni.

Turnir je otvorio predsjednik prnjavorske Skupštine opštine Željko Simić, koji je rekao da je Prnjavor danas domaćin veličanstvenog sportskog događaja.

“Zadovoljstvo je danas prisustvovati ovom takmičenju, a organizatorima zahvalnost na izvanrednoj organizaciji i dobroj atmosferi koja je prisutna u dvorani”, rekao je Simić.

Takmičenja u Sportskoj dvorani “Sloga” odvijaju se u muškoj i ženskoj konkurenciji u pet starosnih kategorija, i dvije discipline forme i borbe.

Trener TK “Alfa Brod” Robert Katušić kaže da je klub iz Slavonskog Broda redovni gost turnira u Prnjavoru.

“Dolazimo svih 18 godina, turnir je dobro organizovan, jaka je konkurencija. Nadamo se, kao i uvijek, fer i poštenoj borbi, ugodnom druženju sa ostalim klubovima”, naveo je Katušić.

Učesnik turnira je i TK “Dušan Silni” iz Malog Zvornika. Trener kluba Dejan Lukić kaže da je čast i zadovoljstvo biti na turniru u Prnjavoru.

“Prije 20 godina sam dolazio u Prnjavor kao takmičar, sada sam tu i kao trener. Odlična je atmosfera među takmičarima, sve su to naši prijatelji, a Prnjavor je uvijek dobar domaćin”, rekao je Lukić.

Trener sarajevskog kluba “Tornado” Nijaz Džaka ističe da je i klub koji on predvodi 18. put u Prnjavoru.

“Prezadovoljni smo. Očekujemo medalje kao i ranijih godina, ali se prije svega nadamo lijepom druženju naše djece”, kaže Džaka.

Turnir “Prnjavor open” koji se nalazi u kalendaru aktivnosti Tekvondo saveza Republike Srpske i Tekvondo saveza BiH prva je u nizu manifestacija kojom će biti obilježen 24. mart, Dan opštine Prnjavor.

Tekvondo klub “Prnjavor” osnovan je prije 28 godina, a trenutno ima četrdesetak članova u tri starosne kategorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana