Dva derbija u rukometnom prvenstvu BiH: Teški ispiti za Slogu i Borac

Darko Dragičević
Dva derbija u rukometnom prvenstvu BiH: Teški ispiti za Slogu i Borac

BANjALUKA - Treće kolo rukometnog prvenstva BiH donosi dva velika derbija. Sloga će u dvorani u Osječanima u komšijskom derbiju ugostiti Maglaj, dok će banjalučki Borac gostovati u Gračanici.

Sloga je otvorila novu sezonu sa dvije pobjede, ali je u narednom kolu očekuje veoma kvalitetan protivnik. Maglaj je pružio sjajan otpor Izviđaču, a zatim je na svom terenu savladao Goražde i pokazao da ove sezone ima tim za vrh. Uz to, na klupi rivala je Miljan Stanić koji je u ranijem periodu vodio dobojski tim i odlično poznaje igrački kadar.

Trener Dejan Vasilić je svjestan iskušenja.

- Iako smo odlično krenuli u novu sezonu, svjesni smo da nas sutra očekuje možda i najteži ispit. Maglaj ima sjajan tim, svaka ekipa u BiH bi u svojim redovima poželjela Ćosića, braću Bosić i ostale igrače. Uz to, vodi ih Miljan Stanić koji nas odlično poznaje. Protiv Izviđača su pokazali koliko će biti opasni i na gostovanjima, a mi želimo da prekinemo jedan loš niz. Naime, već dvije godine ne znamo za pobjedu protiv Maglaja na “našem” terenu u Osječanima pa mislimo da je vrijeme da to ostvarimo. Sigurno da nije lako jer nemamo preširok roster pa onda imamo problem kad je ovakav raspored mečeva u prvenstvu. Zbićemo redove i pokušati da odigramo najbolje što možemo. Ponovimo li igru iz prva dva kola, onda vjerujem u pobjedu - istakao je trener Dejan Vasilić.

Borac očekuje neugodno gostovanje u Gračanici. Rival je maksimalno krenuo u novu sezonu, pojačao se dovođenjem reprezentativca Dine Hamidovića. U pripremnom periodu su savladali Banjalučane, tako da je i to dovoljno upozorenje za četu Irfana Smajlagića.

- Gračanica je svakako ekipa koja je među pet najboljih u BiH, posebno na domaćem parketu. Dodatno su se pojačali dovođenjem reprezentativca Dine Hamidovića, koji je među najboljim bekovima u ligi. Savladali su nas u pripremnom periodu, ali to je ipak bio kontrolni meč. Mislim da smo se mi od tada uigrali i ispravili neke greške. Sigurno je da smo sad mnogo uigraniji i trijumf nad Krivajom nam je dao sigurnost. Ipak, dosta je novih igrača, tako da sam siguran da možemo još bolje. Odigrali smo dobrih 55 minuta, a zatim smo bili loši pet i to ne smije da nam se ponavlja. Očekujemo težak meč i uradićemo sve da ostvarimo pozitivan rezultat - rekao je pivot Nikola Malivojević.

Krivaja u Trebinju

Rukometaši Leotara će između dvije evropske utakmice na svom parketu ugostiti Krivaju i pokušati da dođu do novih bodova. Parovi trećeg kola: 17 časova: Sloboda - Konjuh, 18 časova: Gračanica - Borac, 19 časov: Leotar - Krivaja, Čapljina - Čelik, Goražde - Vogošća, Sloga - Maglaj. Odgođen je meč Izviđač - Hercegovac zbog obaveza ekipe iz Ljubuškog u evropskim kupovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana