Dupli program klubova iz Banjaluke i Brčkog u finalu Kupa RS za odbojkaše: Sve spremno za spektakl u “Boriku”

Siniša Kotaraš
Dupli program klubova iz Banjaluke i Brčkog u finalu Kupa RS za odbojkaše: Sve spremno za spektakl u “Boriku”

BANjALUKA - Ljubitelji odbojke u Banjaluci, ali i šire, imaće priliku da u subotu uživaju u utakmicama finala Kupa RS u obje konkurencije te da na jednom mjestu vide četiri najbolja tima iz Republike Srpske, a vjerovatno i cijele BiH - brčansko Bimal Jedinstvo i BL Volej u ženskoj, te Mladost iz Brčkog i banjalučki Borac u muškoj konkurenciji.

 

Čelnici oba banjalučka kluba imaju želju da podignu još više nivo odbojke u gradu na Vrbasu, pa su odlučili da zajedničkim snagama organizuju ovo finale Kupa jer je to prava prilika za novi pozitivan iskorak.

Predsjednik OK Borac Aleksandar Dakić siguran je da će svi poštovaoci ovog sporta imati priliku da prisustvuju istinskom spektaklu u kojem će učestvovati četiri najbolja kluba Srpske.

- Sigurno je da su Brčaci veliki favoriti u oba finala ali je, s druge strane, Kup specifično takmičenje u kojem ne pobjeđuje uvijek favorit sa papira. Siguran sam samo u jedno, a to je da će obje utakmice biti vrhunske i zato pozivam navijače da podrže i nas i BL Volej i pomognu nam da pokušamo da ostvarimo što bolje rezultate - poručio je Dakić uz napomenu da će Kup završnica biti odigrana na specijalnoj podlozi koja će u subotu biti postavljena na parket “Borika”.

Odbojkašice BL Voleja odmjeriće snage sa već dugo najboljim ženskim kolektivom u BiH, ali trener Đorđe Milošević ipak smatra da njegov tim nije bez šansi.

- Do finalne utakmice pobijedili smo sve rivale, a sada nas čeka najteži. Bimal Jedinstvo je favorit. Međutim, ovo je ipak specifično takmičenje u kojem mnogo faktora može da bude odlučujuće. Pripremali smo se upravo za ovo finale i sve smo podredili utakmici sa Jedinstvom. Istina, imamo malih problema sa igračkim kadrom zbog lakših povreda nekih igračica, ali ćemo u subotu biti kompletni. Po meni, ovo će biti zaista neizvjestan meč i mislim da su šanse podjednake - rekao je Milošević.

Sa mnogo više optimizma finalnu utakmicu dočekuju u Borcu, čiji trener Mišo Marjanović ističe kako njegov klub nikada nije bio bliži osvajanju ovog trofeja.

- Pojačali smo se ove sezone na poziciji tehničara i to je dalo prve rezultate. Mnogo smo ozbiljniji, idemo iz utakmice u utakmicu i sada je na redu finale Kupa. Ekipa Mladosti je igrala u Poljskoj i sigurno je da će biti prilično umorni, što bi mogla da bude naša prednost. Istina, Mladost je i dalje favorit, ali mislim da možemo da ih iznenadimo - dodao je Marjanović.

Dan odbojke

Veče odbojke u Sportskoj dvorani “Borik” otvoriće u subotu od 17 časova odbojkašice UOK BL Volej i Bimal Jedinstva finalnim susretom ženskog Kupa Republike Srpske. Tri časa kasnije na rasporedu je finale u konkurenciji odbojkaša, a snage će odmjeriti domaći Borac i Mladost iz Brčkog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana