Dugo čekani žrijeb za Mundijal pratite uživo na portalu "Glasa Srpske" danas od 18 časova

G.S.
Dugo čekani žrijeb za Mundijal pratite uživo na portalu "Glasa Srpske" danas od 18 časova

DOHA - Mundijalska euforija danas će dostići novi nivo, pošto će žrijebom u Dohi, koji je zakazan za 18 časova, biti određene grupe 22. Svjetskog prvenstva u fudbalu.

Našu javnost najviše, naravno, zanima kako će proći Srbija, koja će u Katar putovati osokoljena osvajanjem prvog mjesta u grupi i sa jasnom ambicijom da napadne svakog rivala. To je recept selektora Dragana Stojkovića, od kojeg, bez sumnje, neće odustati.

A da će biti taktičkih prilagođavanja, biće, pogotovo što “orlovi”, kao 25. na FIFA rang-listi, žrijeb dočekuju svrstani u treći šešir. Prilikom izvlačenja kuglica vodiće se računa o tome da u jednoj grupi ne može biti više reprezentacija iz jedne zone. To neće biti izvodljivo sa evropskim selekcijama, kojih ima 13, tako da će biti pet grupa sa po dva tima sa Starog kontinenta.

NAJTEŽE

Brazil

Njemačka

Srbija

Kamerun

NAJLAKŠE

Katar

SAD

Srbija

Ekvador

Ako sve ove faktore uzmemo u obzir, srpska grupa smrti bi bila ona sa Brazilom, koji se juče vratio na FIFA tron, zatim uvijek jakom Njemačkom te neugodnim Kamerunom. S druge strane, svi će iz prvog šešira priželjkivati domaći Katar. Ako bi ga “orlovi” izvukli, najlakšu grupu bi mogli zaokružiti sa SAD iz drugog, odnosno Ekvadorom iz četvrtog šešira.

Ovakve kalkulacije ne interesuju Piksi. Jer, njemu imena protivnika nisu toliko bitna, već isključivo reprezentacija Srbije.

- Bavim se našim stilom igre, taktikom, sistemom i zadacima koje treba da uradimo da bismo došli do cilja. Teren je jedino merilo i potpuno je svejedno protiv koga igrate - jasan je srpski kormilar.

Šeširi, prvi: Katar, Belgija, Brazil, Francuska, Argentina, Engleska, Španija, Portugalija, drugi: Danska, Holandija, Njemačka, Meksiko, SAD, Švajcarska, Hrvatska, Urugvaj, treći: Senegal, Iran, Japan, Maroko, Srbija, Poljska, Južna Koreja, Tunis, četvrti: Australija /UAE/ Peru, Novi Zeland /Kostarika, Ukrajina/Škotska/Vels, Saudijska Arabija, Ekvador, Gana, Kamerun, Kanada.

Grupe izvlače Milutinović, Kafu, Mateus...

Legendarni srpski fudbalski trener Velibor Bora Milutinović, čuveni Brazilac Kafu i Nijemac Lotar Mateus, izvlačiće grupe na žrijebu, saopšteno je juče iz Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Osim njih, na žrijebu će učestvovati i Nigerijac Džej Džej Okoča, Alžirac Rabah Mađer, Adel Ahmed Malalah iz Katara, Iranac Ali Daje i Australijanac Tim Kejhil.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana