Dubičanin u idealnom timu svijeta "Mijenjao bih sve za medalju"

D.D.
Dubičanin u idealnom timu svijeta "Mijenjao bih sve za medalju"

Pored izuzetnog dostignuća, plasmana među četiri najbolje selekcije na Svjetskog prvenstvu, za Srbiju je stiglo još jedno važno priznanje. Miloš Kos proglašen je za najboljeg lijevog beka i našao se u idealnom timu šampionata!

Odigrao je 20-godišnji srpski rukometaš odličan turnir i bio jedan od lidera ekipe na gotovo svakoj utakmici. Ipak, bez obzira na to što se Orlići nisu našli na postolju, utisak je i više nego pozitivan.

”Biti četvrti u svijetu je velika stvar, pogotovo za srpski rukomet. Nismo se popeli na postolje, ali ne smijemo biti nezadovoljni. Turnir smo igrali maksimalno posvećeno i tako i došli do polufinala, ali spletom nesrećnih okolnosti kao što su povrede i izostanci, na kraju nismo stigli do medalje.- poručio je Kos za sajt RSS,

Na osam utakmica, Kos je postigao ukupno 50 golova i zauzeo treće mjesto na ukupnoj listi strijelaca a IHF uvrstio ga je u idealnu sedmorku prvenstva.

”Čast mi je što sam izabran među najboljih sedam na turniru, ali ne znači mi previše ta nagrada, rado bih je mijenjao za pobjedu nad Islandom i bronzanu medalju oko vrata svih nas. Svakako, da se nismo međusobno bodrili i cijelo prvenstvo odigrali timski, sigurno ni ja ne bih dobio ovo priznanje pa ga zato posvećujem svojim saigračima!”

Za generaciju igrača rođenih 2003. godine ovo je bilo posednje takmičenje u mlađim selekcijama, a svojim partijama pokazali su da su na pragu seniorske reprezentacije, a neki su već imali šansu i da debituju.

”Disali smo kao jedno sve ove godine koliko smo kao generacija trenirali i nastupali zajedno, osvojili i prošlogodišnju bronzu na Evropskom prvenstvu. Nadam se da će što više momaka iz ove selekcije uspjeti u rukometu i da ćemo zajedno i u budućnosti predstavljati svoju zemlju, u A timu. Ovo je posljednje okupljanje naše generacije i vjerujem da smo pokazali da za budućnost reprezentacije Srbije ne mora da se brine!”

Miloš Kos, kako vrlo često sam naglašava, rodio se podno Kozare i iz malog mjesta, vrednim radom, talentom i posvećenošću, dosegao je mjesto na svjetskoj mapi rukometnih talenata. Baš zato, predstavlja uzor mlađim generacijama i motiv deci da se bave rukometom.

”Rukomet te uči svemu, kako na terenu tako i van njega. Naučiš kako da držiš glavu uzdignutom, i u porazu i u pobjedi. Rukometna prijateljstva traju čitav život, što se mnogo puta dokazalo među našim bivšim reprezentativcima a vjerujem da će tako biti i sa nama. Voleo bih da mlađe selekcije nastave našim stopama i da što više dece zavoli naš sport!”
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana