Dubičanin Miloš Kos za “Glas Srpske”: Prvo da uđemo u finale, a onda ćemo o zlatu

Dušan Repija
Dubičanin Miloš Kos za “Glas Srpske”: Prvo da uđemo u finale, a onda ćemo o zlatu

GONDOMAR - Rukometaši Srbije do 20 godina napravili su veliki uspjeh plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva, a lider tima Miloš Kos za “Glas Srpske” kaže da nemaju namjeru da se zaustave na ovome.

Otkako je Srbija samostalna, “orlići” nisu dogurali dalje, a kako igraju, bilo bi čudo da ne stignu do medalje. Momak iz Kozarske Dubice, koji već godinama nosi igru Izviđača, ne želi ništa da obećava, ali je svakako veliki optimista poslije startnog remija protiv Islanda (28:28) i onda tri čiste pobjede nad Njemačkom (33:30), Italijom (34:29) i Švedskom (32:27). Posebno briljantna bila je ova posljednja, jer su Skandinavci važili za izrazitog favorita, ali su ostali potpuno razoružani.

- Nismo bili svrstavani među favorite, ali smo vjerovali da možemo igrati sa svima. Selektor nas je sjajno pripremio, puni smo samopouzdanja, a atmosfera i zajedništvo su ono što nas krase od prvog treninga. Selektor je svima pronašao odgovarajuće pozicije i uloge, zato svi dajemo onoliko koliko možemo. Ne bih da pričam o tituli, ali bih volio da o tome pričamo poslije polufinala - jasan je Kos.

Posljednje kolo drugog kruga igrano je sinoć, ali se i prije toga znalo da će Srbija sa prvog mjesta svoje grupe u boru za medalje. Rival u polufinalu joj je poraženi iz sinoćnjeg okršaja Španije i Danske.

- Gledajući ovo do sada više nam leže Skandinavci, ali nema veze. Ko god da dođe, borićemo se i dati sve od sebe kao što to radimo od prve utakmice. Uživamo u igri, sposobni smo da se prilagodimo rivalu. Vrlo smo brza ekipa, ali umijemo da igramo i snažno, sporije ako je to potrebno. Zaista je sve do sada samo kako smo poželjeti mogli. Priznajem da se nismo nadali baš ovoliko dobrim igrama, ali je sve rezultat velikog rada i privrženosti - naglašava Kos.

On je do sada najbolji strijelac Srbije, pošto je na četiri utakmice postigao 25 golova. Posebno je inspirisan bio protiv Njemačke čiju je mrežu zatresao 11 puta i ponio epitet igrača utakmice. Iako je debitant na velikim takmičenjima uz Mateju i Stefana Dodića nametnuo se Đorđu Teodoroviću kao lider tima.

- Zadovoljan sam, mada što se kaže uvijek može i mora bolje. Prvi put sam na završnici velikog takmičenja, ali poznajem momke već nekoliko godina i sjajno sam se uklopio. Još jednom bih istakao kolektiv i atmosferu u svlačionici - podvukao je Kos.

Priznaje mladi lijevi bek da je dobio “brdo” čestitki kako iz rodne Dubice, tako i Izviđača.

- Stvarno svi prate naše igre i čestitaju. Veliko hvala svima, a ja se nadam da ću se kući vratiti sa medaljom. Blizu je, ali još je nismo osigurali - poručio je Kos, koji je prema nekim informacijama već dogovorio prelazak u Zagreb.

Zlatna djeca

Selektor “orlića” Đorđe Teodorović izgovorio je i vrlo ohrabrujuće riječi za budućnost srpskog rukometa.

- Kada su momci ovako složni i kvalitetni kao ljudi, a majstori kao igrači, zna se ko pobeđuje. Zna se da je Srbija uvek najbolja. Ovo što se dešava u Portugaliji sada nije nikakva slučajnost. Mi imamo zlatnu decu, mi imamo rukomet koji je vrhunski. Treba im samo uliti samopouzdanje, organizovati ih dobro, pripremiti i za naš rukomet nikad nema zime - naglasio je Teodorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana