Dubičani dočekali rukometaša Miloša Kosa

Srna
Foto: Agencije

KOZARSKA DUBICA- U Kozarskoj Dubici organizovan je veličanstven doček za Miloša Kosa, rukometaša iz ove opštine koji je sa reprezentacijom Srbije osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina u Portugaliji.

Na Sportskom centru “9. januar” Kosa su dočekali brojni sugrađani, sportisti i ljubitelji sporta, prijatelji iz komšiluka, oni koji ga znaju lično ili sa sportskih terena, kako bi mu odali priznanje za trud i uspjeh.

- Iza nas je izvanredno prvenstvo, napravili smo ogroman uspjeh, nakon 17 godina konačno donijeli medalju Srbiji u rukometu i presrećni smo - rekao je Kos novinarima.

On je istakao da je atmosfera u ekipi od početka bila dobra i da su svi davali maksimum iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu.

Iako je bio jedan od nosilaca igre, najbolji strijelac u utakmici za treće mjesto i četvrti na prvenstvu, sam to ne ističe, nego tvrdi da su svi u ekipi jednako zaslužni za postignuti uspjeh.

- Kao i svakom igraču, i meni je san da obučem dres seniorske reprezentacije Srbije - naglasio je Kos, koji je na nagovor mlađeg brata sa osam godina zaigrao rukomet i od tada niže samo uspjehe.

Rukometaši su mu i brat i sestra, što i nije čudo jer im je majka Biljana bila vrsna rukometašica, dugogodišnja prvotimka, a potom i trener u Ženskom rukometnom klubu “Knežopoljka” Kozarska Dubica.

Organizatori sinoćnjeg dočeka za Miloša Kosa bili su rukometni klubovi “Kozara” i “Knežopoljka”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana