Dubai kreće po Evroligu, Abu Dabi "naciljao" NBA

B92
Foto: NBA

Košarkaška reprezentacija SAD odigraće ovog ljeta u Abu Dabiju dve utakmice u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo na Filipinima, u Japanu i Indoneziji.

Košarkaški savez SAD objavio je sporazum sa Odeljenjem za kulturu i turizam Abu Dabija, a kao dio tog dogovora SAD će tamo dovesti Njemačku i Grčku za utakmice koje će se igrati u avgustu.

Tu nije kraj, kako prenosi Brajan Vindhorst, novinar ESPN-a, fond Abu Dabija je zainteresovan da investira u jedan od NBA timova. Podsjetimo, vlasnici timova su u decembru odobrili stranim fondovima da se uključe u manjinsko vlasništvo timova (do 20 odsto).

Riječ je o fondu koji na svoje ime posjeduje bogatstvo u vrijednosti od 280 milijardi dolara, a upravo bi tokom ove posjete selekcije SAD mogao da bude napravljen ključni pomak

Kada je riječ o utakmicama, selekcija SAD igraće protiv Grčke 18. avgusta, a dva dana kasnije protiv Njemačke. Grčka i Njemačka igraće 19. avgusta.

Savez će na leto objaviti spisak igrača za pripreme za Svjetsko prvenstvo, pre nego što se ekipa okupi u Los Anđelesu pod vođstvom selektora Stiva Kera i njegovih pomoćnika.

Svjetsko prvenstvo održaće se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Selekcija SAD odigraće sve utakmice u Manili.

Žrijeb za Svjetsko prvenstvo održaće se 29. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana