Drugu sezonu zaredom Igokea igra baraž za drugu rundu Lige šampiona

 Milan Zubović
Drugu sezonu zaredom Igokea igra baraž za drugu rundu Lige šampiona

LAKTAŠI - Košarkaši Igokee igraće protiv Hapoel Holona u baražu za popunu top 16 faze Lige šampiona.

Prvi meč na rasporedu je 3. ili 4. januara u Izraelu, revanš sedam dana kasnije u Laktašima, a eventualna majstorica takođe u Izraelu 17. ili 18. januara. Porazom od Bahčešehira rezultatom 72:77 u posljednjem, šestom kolu grupe D izabranici Dragana Bajića zauzeli su treće mjesto u grupi sa po tri pobjede i poraza, što im je za protivnika donijelo drugoplasiranu ekipu grupe C koja je aktuelni šampion Izraela. Gosti su meč prelomili u svoju korist tokom posljednjih pet minuta susreta, kada je do izražaja došla njihova duža klupa. Za domaći tim debitovao je Nenad Nerandžić koji je prije nekoliko dana stigao iz FMP-a.

- Čestitke Bahčešehiru na pobjedi. Poraz nikada ne prija, kako meni, tako ni mom timu. Imali smo dobru šansu da ovu utakmicu dobijemo i da imamo prednost domaćeg terena u baražu. Međutim, znao sam da igramo protiv ozbiljne ekipe. Ove sezone uložili su velika sredstva i imaju odlične igrače. Bila je ovo teška i iscrpljujuća utakmica, koja je zahtijevala ogromnu potrošnju. Moj tim u ovom momentu, iz raznih razloga kao što su bolesti Reja i Kraforda, odsustvo Marića i još nekih igrača, nije u stanju da iznese jedan takav meč - rekao je Bajić.

I pored poraza, trener ekipe iz Republike Srpske nije nezadovoljan ostvarenim.

- Mogu da budem zadovoljan većim dijelom meča. Momci su pokazali voljni momenat. Igrali smo dobru odbranu na Smitu, Blažiču i Butsijelu, ali su prevagu donijeli turski igrači koji su odigrali kvalitetno, možda i iznad njihovih mogućnosti. U posljednjem meču u prvenstvu protiv Konjaspora bili su u minusu i isto su turski igrači donijeli prevagu. Prvo poluvrijeme bilo je korektno i ispoštovani su zadaci koji su stavljeni pred igrače. Međutim, u drugom dijelu se osjetio pad, pogotovo u ofanzivnom dijelu. Imali smo četiri-pet izgubljenih lopti u trećoj četvrtini, što je Bahčešehir znao kazniti, pogotovo u stanju u kakvom se nalazimo, bilo je teško da se vratimo - kazao je Bajić.

Rezimirao je dosadašnji učinak u Ligi šampiona, gdje je njegova ekipa ostvarila tri pobjede u grupnoj fazi kao što je to bio slučaj u prethodne dvije sezone ovog takmičenja.

- Gledajući sve okolnosti, i ove sezone napravili smo dobar rezultat i ostvarili tri pobjede u grupi. Rekao sam momcima da ovo nije kraj i ovdje ne završavamo. Samo se molim da budemo zdravi i u dobrom trenažnom procesu. Nećemo se predati iako nemamo prednost domaćeg terena. Svi imamo ogromnu želju da se plasiramo u top 16. Kad smo zdravi i u dobrom treningu, sa ovim timom se nikoga ne plašim - naglasio je Bajić.

Igokea će u nedjelju od 18.30 časova ugostiti Partizan u ABA ligi.

- Moramo se okrenuti narednom meču protiv Partizana. Samo da nam dragi Bog da da budemo zdravi i da možemo trenirati konačno pet na pet, jer bez toga je teško tražiti dobru formu i energiju za utakmice - istakao je Bajić.

Osam klubova izborilo je direktan plasman u top 16 fazu, gdje će u grupi I igrati Strazbur i Hapoel Jerusalim, u grupi J Telekom Bon i Manresa, u grupi K Galatasaraj i Unikaha i u grupi L Bilbao i Tenerife. Baraž će igrati Mursija - Karšijaka, AEK - Tofaš, Hapoel Holon - Igokea, Bahčešehir - Ostende, Ludvigzburg - Limož, Benfika - Darušafaka, Dižon - Peristeri te Ritas - PAOK.

Grupa D

1. Bilbao   6        4        2        477:425      10

2. Bahčešehir    6        3        3        437:470      9

3. Igokea    6        3        3        467:456      9

4. Nimburk          6        2        4        437:467      8

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana