Drugi pehar za Bijeljince i Gačanke

G.S.
Drugi pehar za Bijeljince i Gačanke

ORAŠJE – Odbojkaši Radnika odbranili su pehar namijenjen pobjedniku Kupa BiH. Izabranici Vladimira Milićevića u finalnoj predstavi u Orašju savladali su ekipu “Medžik Ajs” iz Domaljevca sa 3:1 (25:17, 29:27, 18:25, 28:26). Reprezentativni srednji bloker Miloš Popović, koji je bio je jedan od najboljih u svom timu, nije krio zadovoljstvo poslije odbranjenog trofeja.

- Odigrali smo pravu, mušku utakmicu protiv velikog rivala i zasluženo odbranili pehar namijenjen pobjedniku Kupa. Ponosan sam na moje saigrače, pokazali smo svima kakav smo tim. Hvala našim sjajnim navijačima koji su došli da nas podrže. Značili su nam u najtežim momentima, pogotovo kada se lomilo na kraju setova. Još nešto, na najbolji mogući način revanširali smo se domaćoj ekipi za dva prvenstvena poraza u šampionatu i sada se okrećemo završnici istog. Želimo odbraniti i naslov šampiona, to je sljedeći cilj – istakao je Popović.

Drugi put u istoriji i odbojkašice Gacka su prigrlile trofej u Kup BiH. Izabranice Saše Slijepčevića su u finalu u Orašju savladale ekipu Bimal Jedinstva sa 3:1 (25:13, 25:23, 16:25, 25:26). Ovim trijumfom nastavljena je dominacija tima iz Gacka. Prošle sezone, Gačanke su osvojile istorijsku titulu šampiona BiH, a sada su nakon 10 godina u klupske vitrine vratile trofej namijenjen pobjedniku najmasovnijeg takmičenja u BiH. Ove sezone, Gacko je već osvojilo i Kup Republike Srpske. Trener Slijepčević bio je ponosan na svoje izabranice.

- Ovo je veliki uspjeh za nas, pogotovo ako se zna da smo u posljednjih deset godina drugi put osvojili Kup BiH. Bila je ovo utakmica u kojoj smo prvi set dobili bez problema, u drugom znatno teže došli do prednosti, a u trećem je došlo do pada u igri. Ipak, u tim trenucima pokazali smo ono što imaju velike ekipe, stvari su došle na svoje mjesto i na kraju smo sasvim zasluženo stigli do pobjede i trofeja u Kupu – rekao je Slijepčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana