Drugi najteži poraz rukometaša Borca u istoriji za prst na čelo

Dejan Kondić
Drugi najteži poraz rukometaša Borca u istoriji za prst na čelo

RIBNICA - Rukometaši Borca doživjeli su drugi najteži poraz u klupskoj istoriji, pošto su u slovenačkoj Ribnici u prvom meču drugog kola EHF Evropskog kupa poraženi od istoimene ekipe sa 19:40.

Šamar od kojeg bride obrazi. Nešto što klub koji je nekada bio prvak Evrope i osvajač IHF kupa sebi nije smio dozvoliti. Drugoplasirani tim šampionata Slovenije deklasirao je Borčevu mlađariju, tako da će revanš u Banjaluci 6. novembra biti puka formalnost za Ribnicu. “Crveno-plavi” još jednu blamažu ne bi smjeli dozvoliti, međutim, kako sada stvari stoje teško će izbjeći još jedan ubjedljiv poraz u “Boriku”. Šef struke Banjalučana Mirko Mikić bio je veoma razočaran poslije utakmice i najavio da će klub morati dovesti pojačanja.

- Kudikamo jača i ozbiljnija ekipa su od nas, to sam govorio bez obzira na povrede. Jednostavno, imaju i glavu i rep, po dva igrača na svakoj poziciji i čestitam im na ubjedljivoj pobjedi. Igrali smo loše bez obzira na povrede i njihovu snagu. Nismo odgovorili onoliko koliko smo mogli i koliko je trebalo. Ništa, nastavlja se loša serija na koju ćemo morati na neki način da popravimo. Trudim se da pronađem riječi da budem blag, ali ovo je jednostavno bilo veoma loše da ne budem nešto grublji. Pred nama je mukotrpan period rada, popravljanja grešaka i strpljivog čekanja da nam se vrate povrijeđeni igrači. Očigledno je da ćemo morati pokušati dovesti nekoliko igrača, jer ovako više ne ide - istakao je Mikić.

Njegov tim je samo u prvom poluvremenu utakmice napravio čak 13 tehničkih grešaka. Igrači ističu da su oni jedini krivci za debakl. Desni bek Amar Gračić bio je veoma samokritičan.

- Vidite, istina je da nam nedostaje mnogo igrača i da su oni bolja, kvalitetnija ekipa ali način na koji mi igramo, prvi ja, a onda i ostali saigrači jeste neprihvatljiv. Jednostavno ne možemo ovako. Možda nam je trebalo da nam neko ovako očita lekciju, da nas dobije 20 razlike kako bi shvatili da moramo bolje. Konstantno tražimo neke krivce, opravdanja u povredama. Trener je odradio vrhunski analizu sve nam je rekao, ali mi nismo ispoštovali. Slijedi duga analiza nas igrača da vidimo zašto ne igramo kako treba i šta je bilo. Ovo je krajnje vrijeme da se probudimo i da u nedjelju pokažemo da li možemo bolje da igramo - poručio je Gračić.

Pamti se Zaporožje i Vuja

Najubjedljiviji poraz Borac je doživio 2013. godine u meču Lige šampiona protiv ukrajinskog Motor Zaporožja (40:18). Prethodne sezone u ovom istom Evropskom kupu tadašnji trener Banjalučana Veselin Vujović je u dvorani “Borik” ostvario, do duela sa Ribnicom, drugi negativni klupski rekord u Evropi (16:32), što je ujedno bio i najgori rezultat u karijeri proslavljenog stručnjaka. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana