Drugi dio rukometne lige BiH počeo iznenađenjem: Hercegovina se ne predaje

G.S.
Drugi dio rukometne lige BiH počeo iznenađenjem: Hercegovina se ne predaje

BANjALUKA - Iznenađenje u Nevesinju i težak trijumf Borca u Zavidovićima obilježili su start drugog dijela sezone u rukometnom prvenstvu BiH.

Sjajni Amer Šahinović je sa 11 golova vodio Hercegovinu do pobjede nad jesenjim šampionom Gračanicom 34:31. Ekipa iz Nevesinja je u ovom duelu pružila maksimum, a svi igrači koji su dobili šansu dali su doprinos velikoj pobjedi koja ih vraća u borbu za opstanak. Inače mladi golman Mihajlo Vujadinović se dva puta upisao u strijelce.

- Prije svega bih rekao da smo ovu utakmicu pobijedili timski. Zaista smo svi bili kao jedan. Čitav tim je dao maksimum, a imali smo veliku podršku naših navijača. Od starta smo krenuli tvrdo sa željom da pokažemo da iako nam je u goste došao jesenji prvak BiH sjajna ekipa Gračanice da možemo da slavimo. Odigrali smo odličan meč, dali maksimum u ovom trenutku i svaki od nas koji je ušao u igru bio je na visini zadatka. Kao što nam je i rekao trener Amar Čavčić ako želimo da pobijedimo svi moramo biti pravi, inače ako samo jedan podbaci, imaćemo problema. Riješili smo prvo poluvrijeme u našu korist i nastavili jače u drugom dijelu nošeni velikom podrškom publike. Atmosfera je bila sjajna. Gračanica je zaista rival za respekt i imam veliko poštovanje prema njima, ali smo ih nadigrali u svakom segmentu i pokazali da možemo pobijediti svakoga u našoj dvorani, našem prkosnom i ponosnom Nevesinju i da nas niko ne otpisuje, jer tek predstoji borba za opstanak - istakao je Vojislav Čabrilo.

Borac je na gostovanju pobijedio Krivaju nakon drame 29:28. Banjalučani su uspjeli da se vrate dva puta iz minus tri u drugom dijelu, a na kraju je pogodio Andrej Klimavec za trijumf. Upravo je on bio najefikasniji sa sedam golova koliko je dao i Nedim Hadžić, dok je kod Krivaje Elmas Avdić imao takođe sedam golova.

- Očekivali smo jednu ovako tešku utakmicu kao što je i dosad bila u Zavidovićima. Teško je dobiti Krivaju. Smatram da je bolji rival pobijedio iako moram napomenuti da smo imali i sreće na kraju. Za nas je ovo veoma važan trijumf kojim ostajemo u borbi za prvo mjesto. Idemo ka tom cilju i sigurno da idemo utakmicu po utakmicu. Slijede nam još veća iskušenja i treba da nastavimo sa dobrim radom i pokušamo da ostvarimo naše ciljeve - istakao je Hadžić.

Rezultati

Premijer liga BiH, 14. kolo: Krivaja - Borac 28:29, Hercegovina - Gračanica 34:31, Maglaj - Izviđač 30:40, Konjuh - Goražde 35:31, odgođeno Vogošća - Čapljina, Sloboda - Sloga. Plasman: Izviđač 22, Gračanica 21, Borac 19, Vogošća 15, Krivaja 14, Konjuh 13, Sloboda 12, Leotar 12, Sloga 11, Maglaj 10, Hercegovina 8, Goražde 7, Čapljina 0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana